Rețeta simplă pentru o saramură de pește ca la carte

Pe 25 martie cei care țin Postul Paștelui au dezlegare la pește, așadar pot consuma diferite preparate culinare gustoase. Saramura de pește are o rețetă simplă, iar rezultatul promite să fie unul delicios. 

Saramură de pește cu ierburi aromatice
Saramură de pește cu ierburi aromatice

Postul Paștelui este cel mai lung din an, dar și cel mai aspru. Credincioșii care decid să posteasă trebuie să țină cont că au doar două dezlegări la pește în cele peste 30 de zile de postit. Pe 25 martie se pot consuma preparate pe bază de pește, așadar iată rețeta unei saramuri cu ierburi aromatice. 

Ingrediente

Veți avea nevoie de trei fileuri de pește, sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia, o lingură de ulei de măsline, două sau trei roșii, doi ardei capia, trei căței de usturoi, o ceapă, o legătură de pătrunjel proaspăt, o linguriță de cimbru uscat, două sau trei foi de dafin, 100 de mililitri de apă sau de supă de legume.

Vezi și: Dezlegare la pește. Cum se prepară plachia de crap țărănească

Mod de preparere

Preîncălziți cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius. 

Pe o tavă care a fost tapetată cu hârtie de copt așezați roșiile și ardei spălați, cu tot cu coajă, apoi ceapa și cățeii de usturoi pe care i-ați curățat de foi. Lăsați o distanță considerabilă între legume pentru a nu se atingă una de cealaltă. Introduceți tava în cuptor pentru 20-25 de minute. După ce s-au copt legumele și s-au răcit le puteți decoji și toca mărunt. 

Într-o oală încăpătoare turnați supa de legume sau apa, adăugați legumele coapte și tocate pătrunjelul spălat şi mărunţit, cimbrul, foile de dafin și cantitatea de sare și piper, în funcție de gustul personal. Lăsați amestecul la foc mediu până scade jumătate din cantitatea de zeamă. Când a atins acest prag, luați oala de pe foc. 

Citește și: Dezlegare la pește. Icrele false. 

Spălați fileurile de pește și prăjiți-le pe ambele părți până când se rumenesc în mod egal. Adăugați fileurile în saramura pregătită anterior. Produsul se paote servi vu mămăligă și este recomandată decorarea cu verdeață. 

Citește mai multe rețete de post pe clickpoftabuna.ro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net