Trucul pentru o friptură suculentă și gustoasă. Secretul bucătarului Joseph Hadad
O friptură care să ți se topească în gură. Asta îți dorești de fiecare dată când prepari carne la tavă, la tigaie sau pe grătar. Dacă ții cont de secretul celebrului bucătar Joseph Hadad (63 de ani), vei mânca cea mai suculentă și gustoasă friptură din viața ta.
Pe blogul său personal, chef Joseph Hadad (63 de ani) a dezvăluit secretul care face friptura suculentă și gustoasă. Dacă vrei să ți se topească în gură, ai grijă la cantitatea de unt.
Chef Joseph Hadad: ”Rolul untului este ....”
„În primul rând trebuie să vorbim despre cantitate. Pentru că prea mult e rău, prea puțin e rău. În general, ar cam fi nevoie de 2-4 linguri de unt pentru jumătate de kilogram de carne. Prea mult unt poate să lase friptura într-un strat prea puternic de grăsime. În plus, în cazul în care este prea mult unt, acesta începe să se ardă. Rolul untului este să facă mai suculentă carnea, iar când acesta este prea puțin nu își atinge scopul. Un alt rol este cel de a distribui căldura uniform peste carne atunci când este turnat cu lingura deasupra în procesul de gătire. Dacă este prea puțin, acesta nu va ajunge pe toată suprafața”, a explicat acesta, relatează Adevărul.ro.
Tehnica de gătit
De asemenea, el a explicat tehnica generală pentru fripturile la tigaie, dar și de ce este important să aveți un vas încăpător pentru gătit. Așadar, pune pune tigaia goală la foc mediu, adaugă cantitatea de unt corespunzătoare și lasă-l să se topească. Apoi, când începe să facă spumă, adaugă bucata de carne .
„Unturile vegetale pot fi o opțiune, dar nu margarina. Sunt multe unturi vegetale de calitate, însă nu vă așteptați să aibă același gust ca în cazul proteinei animale. Tigaia pe care o folosiți este importantă. O tigaie cu fundul gros ajută la distribuirea căldurii uniform, prevenind arderea.
De asemenea, aceasta nu ar trebui să fie prea mică, pentru a avea loc de manevră în jurul bucății de carne. Trebuie să puteți lua cu lingura untul topit din tigaie și să îl turnați peste elementele preparatului (carne, legume). Și este recomandat să aveți carnea cât mai uscată în momentul în care o puneți în tigaia cu unt.
Prea multă umiditate la suprafață va împiedica aderarea grăsimii la fibră, va stropi totul împrejur și va încetini procesul de gătire. Iar o stropire prea deasă a cărnii cu untul din tigaie poate duce la procesul de gătire la aburi și să se piardă crusta gustoasă care se formează în mod normal. Și același lucru se întâmplă și în cazul păsărilor gătite la cuptor, garnisite cu unt: nu înecați carnea în untul topit", a mai adăugat chef Joseph Hadad.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!