Ingredientul secret pentru cea mai bună friptură de miel! Așa va fi mai fragedă și mai gustoasă ca niciodată

Paștele se apropie cu pași repezi, iar pregătirile sunt în toi pentru majoritatea dintre noi. De sarmale și salată de bouef, la cozonaci și pască, mulți dintre noi își doresc să aibă masa îmbelușată cu preparate delicioase. Friptura de miel este un preparat obligatoriu în multe familii, iar marinarea cărnii este un pas important. Ce ingredient oferă un gust cu totul deosebit, aflați acum!

Ingredientul secret pentru carnea de miel
Ingredientul secret pentru carnea de miel

Trucuri pentru cea mai delicioasă friptură de miel

Meniul de Paște este deja pus la punct de cele mai multe familii, iar carnea de miel este nelipsită de pe mese. Aceasta poate fi prezentă în drob, în ciorbă sau pe un grătar, gata de a fi servită apoi cu o garnitură delicioasă.

Marinarea este un pas extrem de important în momentul în care vrem să preparăm carnea de miel. Marinarea ajută la frăgezirea cărnii și îi oferă o savoare deosebită. Desigur, până să ajungem în acel punct, este importantă alegerea cărnii. Aceasta trebuie să fie de calitate și luată de la un producător de încredere. 

Rețeta perfectă pentru marinarea cărnii de miel
Rețeta perfectă pentru marinarea cărnii de miel

Rețeta perfectă pentru marinarea cărnii de miel

În mod normal suntem obișnuți să adăugăm în marinata pentru miel rozmarin sau cimbru, însă ingredientul secret care va oferi un gust cu totul diferit este menta! Așa că, de acum încolo folosiți-o pentru cel mai bun preparat din miel!

Ingrediente

1/3 ceașcă de mentă proaspătă tocată mărunt

1 lingură de coajă de lămâie proaspăt rasă

1/4 cană de suc de lămâie proaspăt stors

2 căței de usturoi, tocați mărunt

1 linguriță de fulgi de ardei roșu zdrobit

1/2 cană de ulei de măsline, plus mai mult pentru ungere

sare și piper negru proaspăt măcinat

1,5 kg de carne de miel

Puneți mentă în în marinată
Puneți mentă în în marinată

Într-un bol mediu, amestecați menta, coaja și sucul de lămâie, usturoiul tocat și fulgii de ardei roșu. Adăugați apoi uleiul de măsline. Păstrați un sfert de cană din amestec pentru dressing. Asezonați dressingul cu sare și piper și lăsați-l moment deoparrte.

Așezați mielul într-o tavă mare de copt (sau într-o pungă de plastic resigilabilă) și turnați marinata rămasă peste el. Acoperiți bine și puneți la frigider la marinat timp de cel puțin 4 ore. Scoateți-l apoi afară cu aproximativ 45 de minute înainte de a-l frige. Puteți să îl băgați la cuptor sau să ăl preparați grătar!

După ce este gata, feliați mielul subțire și așezați-l pe platoul mare. Gata! Acum e numai bun de servit alături de sos!

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net