Cum prepari cea mai delicioasă ciorbă de miel. Greșeala pe care gospodinele o fac fără să-și dea seama

Ne mai despart mai puțin de două săptămâni de sărbătoarea Paștelui, iar odată cu aceasta vine și tradiția de a consuma carne de miel. Deși prețurile din ziua de azi sunt ridicate, sperăm cu toții că vom reuși să pregătim măcar cele mai comune prezențe de pe masa de Paște, cum ar fi friptura și ciorba de miel. Iar pentru cea din urmă, există unele greșeli pe care le puteți face fără să vă dați seama!

Ciorba de miel nu este greu de pregătit! / foto: Profimedia
Ciorba de miel nu este greu de pregătit! / foto: Profimedia

Odată cu Paștele vine și masa, asociată în mod tradițional cu carnea de miel. Există o mulțime de preparate pe care gospodinele din România le pregătesc cu ocazia sărbătoririi Învierii Domnului, iar fiecare dintre aceste mâncăruri are nenumărate variațiuni de-a lungul regiunilor țării. De la drob, până la stufat, friptură, iar, cel mai important în cazul de față, obișnuita ciorbă de miel, care ne poate da bătăi de cap în moduri la care nici măcar nu ne așteptăm! Conform informațiilor oferite de către kanald.ro, există unele lucruri la care trebuie să fim atenți!

După cum știm cu toții, fiecare rețetă are anumite „trucuri” care rareori, sau chiar niciodată nu apar scrise în cărțile de rețete, sau pe site-urile pe care le consultăm înainte de a începe să gătim. În privința ciorbei de miel, un asemenea „truc” este curățarea constantă a spumei care se adună în timp ce fierbe carnea. Dacă rămâne în mâncare, zeama va avea un aspect tulbure, care cu siguranță vă va afecta apetitul!

Nu uitați să adunați spuma în timp ce fierbe carnea!

Un alt asemenea sfat pe care gospodinele trebuie să îl cunoască este că apa nu trebuie lăsată să clocotească! În timp ce carnea fierbe, dacă focul este atât de puternic încăt apa începe să clocotească, rezultatul cel mai probabil este destrămarea cărnii de pe os, care va deveni, apoi, mult prea moale pentru a fi gustoasă!

În cazul în care adăugați și smântână în ciorba de miel, o greșeală comună pe care o fac gospodinele este că o pun mult prea devreme! Aceasta trebuie pusă în ciorbă numai după ce focul a fost stins, altfel riscăm să ne confruntăm cu o mulțime de cocoloașe! 

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net