Ce trebuie să pui în friptura de miel, ca să iasă ca la restaurant. Cea mai delicioasă rețetă!

Fragedă și gustoasă, friptura de miel este nelipsită din meniul de Paști, este ușor de preparat, iar pentru pregătirea ei există o mulțime de rețete. În continuare, îți propunem cea mai delicioasă rețetă pentru masa festivă din acest an

friptura de miel jpg jpeg

Friptură de miel la cuptor cu cartofi

Ingredientele necesare pentru prepararea acestei rețete sunt următoarele:

o pulpă de miel (de obicei pulpa din spate),

2 kilograme de cartofi,

1 pahar mare vin alb

7 – 8 căței de usturoi,

50 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui,

o cană de apă,

câteva crenguțe rozmarin (opțional),

câteva crenguțe maghiran proaspăt (opțional),

sare și piper.

Mod de preparare:

Pulpa de miel se spală foarte bine și apoi se șterge cu un șervet de bucătărie. Se curăță și se taie usturoiul. Pulpa de miel se înțeapă din loc în loc, pe ambele părți, cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit și în găurile realizate se așază usturoiul. După aceasta, porțiunea de carne de miel se unge cu ulei, se freacă cu sare și piper și se pune într-o tavă. Tava respectivă trebuie să fi fost unsă în prealabil cu ulei. Se toarnă apoi paharul de vin și cana de apă, iar pe bucata de carne se pun crenguțele de rozmarin și maghiran.

Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se coace în cuptorul preîncălzit, în mai multe etape, timp două ore în total. Tava se scoate după ce trec aproximativ 30 de minute și friptura de miel se întoarce pe partea cealaltă. Se mai bagă la cuptor 30 de minute, după ce s-a acoperit din nou cu folia de aluminiu. După aceea, se scoate și se întoarce din nou, iar lângă ea se așază apoi cartofii întregi, spălați bine. Tava acoperită bine se bagă din nou la cuptor pentru 30 de minute, după ce ați mai adăugat câteva crenguțe de rozmarin și măghiran. După ce trec cele 30 de minute, se scoate folia de aluminiu de pe tavă, iar friptura de miel se mai lasă la rumenit o jumătate de oră  în plus.

În această etapă trebuie să aveți grijă să nu scadă sosul din tavă, în cazul în care totuși acesta scade, puteți completa cu un amestec de apă călduță și vin. Este recomandat ca, la fiecare 10 minute, să ungeți pulpa de miel cu acest sos. Friptura de miel la cuptor este gata și se poate servi, odată ce s-a rumenit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dallas jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
cearta cuplu
horoscop png
image png
9x16 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
16x9 pt IABILET png
1 vinete pane jpg jpeg
par carunt, tunsoare, coafura jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net