Cum faci cea mai bună friptură de miel. Rețeta lui Sorin Bontea

Ultima actualizare:

    Sorin Bontea a dezvăluit rețeta pentru friptura de miel perfectăfoto: arhivă personală
Sorin Bontea a dezvăluit rețeta pentru friptura de miel perfectăfoto: arhivă personală

Multe gospodine nu concep ca de pe masa de Paște să lipsească preparatele din miel, iar la loc de rezistență se află friptura. Pentru cea mai fragedă și gustoasă friptură de miel, iată câteva dintre trucurile lui Sorin Bontea.

Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, Sorin Bontea, a dezvăluit acum ceva timp rețeta perfectă pentru friptură de miel la cuptor.

 “Pentru această friptură aveţi nevoie de o pulpă de miel întreagă cu os. Aceasta se împănează cu usturoi, se dă cu sare, piper şi cimbru după gust şi se aşază pe un pat de legume: ceapă verde, usturoi verde, ţelină, morcovi, foi de dafin, cozi de pătrunjel şi piper boabe. Se stropeşte totul cu vin roşu. Încercaţi să folosiţi un vin sec, pentru că legumele sunt destul de dulci. Se dă la cuptor, la foc mic şi se lasă până când carnea se desprinde de pe os. Când o veţi gusta, trebuie să se topească în gură. Aveţi însă grijă să întoarceţi carnea din când în când, de pe o parte pe alta, atunci când o ţineţi la cuptor. La final, legumele se pot servi ca atare sau se pot pasa şi servi ca sos lângă friptură. Obligatoriu, alături facem şi o salată verde cu ridichi şi ceapă verde”, a dezvăluit juratul de la Chefi la cuțite, pe care zilele acestea îl vedeți și la Asia Express, unde face echipă alături de Răzvan Fodor.

image
image
image
image
image
image
1 horoscop 2020 zodii noroc jpg jpeg
eduard agachi jpg
cub horoscop 2 gif
“Nu sunt o victimă a aspectelor mai grele…”, spune astroloaga Sanda Ionescu
produse cosmetice coreene jpg
curs management jpg
click ro charlesdeluvio phCxp0DLd4c unsplash jpg
image
actualitate.net