Friptura de miel cu garnitura ideală. 3 rețete delicioase

Ultima actualizare:

Cum se poate un Paște românesc fără friptura de miel tradițională? Nu e un tip de carne pe care să-l mâncăm zilnic. Vă prezentăm trei rețete care sunt la îndemâna oricui.

Rețete de miel la cuptor, ceaun sau tigaie de Paște
Rețete de miel la cuptor, ceaun sau tigaie de Paște

Totuși, trebuie să lași o impresie bună. Ce faci când vin musafirii preferați, iar tu ești în pană de idei și cu mielul la decongelat? Pentru asta, ți-am pregătit trei rețete speciale pentru masa de Paște și pentru musafirii pe care vrei să-i impresionezi.

Rețetă de friptură de miel la cuptor

Ingrediente

1 pulpă de miel sau de ied (2 – 2,5 kg)

50 mililitri de ulei de măsline

100 grame iaurt gras

2 linguriţe sare grunjoasă

1 linguriţă piper negru măcinat

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă oregano uscat

3-4 rămurele rozmarin

zeama de la 1 lămâie

1 căpăţână mare de usturoi

200 mililitri de vin alb sec

Mod de preparare

Vom începe prin a spăla carnea, după care o vom șterge cu un șervețel de hârtie de bucătărie. O vom cresta din loc în loc, și o vom pregăti pentru marinat cu ulei de măsline, iaurt gras, sare grunjoasă, piper negru, boia dulce și alte condimente, după gust. Vom lăsa pulpa la marinat pentru câteva ore sau peste noapte. 

Vom pune pulpa marinată într-o tavă cu pereții înalți și vom înfinge frunze de rozmarin în crestăturile pe care le-am făcut. Vom turna vinul și marinata rămasă, vom completa cu apă și vom acoperi tava cu folie de aluminiu și o vom da la cuptor la 170 de grade pentru 2 ore. Vom întoarce, la nevoie, friptura. 

Citește și Cel mai bun cozonac de casă. Cum să-ți iasă pufos și 3 tipuri de umplutură

Vom tăia căpățâna de usturoi și o vom pune în tavă. Îndepărtăm folia și o vom lăsa la cuptor timp de 30-40 de minute, până ce pulpa noastră este rumenită. Vom servi cu salată de sezon. 

Rețetă de friptură de miel la tigaie

Ingrediente 

6 cotlete de miel

3-4 căţei de usturoi

2 linguri rozmarin proaspăt

1-2 linguri cimbru

ulei, sare, piper

Mod de preparare

Într-un vas, amesteci carnea de miel cu usturoiul, rozmarinul, cimbrul, sare şi piper, după gust. O stropeşti cu puţin ulei şi o laşi la marinat cel puţin 30 de minute, la temperatura camerei.

Într-un vas termorezistent, vom amesteca carnea de miel cu usturoiul, rozmarinul, cimbrul, sarea și piperul. Vom stropi carnea cu puțin ulei și o vom lăsa la marinat pentru 30 de minute.

Într-o tigaie, vom rumeni cotletele pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pentru o friptură ușor făcută, cu un interior rozaliu și moale. Dacă dorești o carne de miel bine făcută, poți să o ții pe foc timp de 5-6 minute, pe fiecare parte. 

Rețetă de friptură de miel la ceaun

Ingrediente

4-5 kilograme de miel

3-4 linguri de vârf de untură

1 kilogram costiță de porc

sare, piper, cimbru, ardei iute, usturoi

2-3 căni de apă

2-3 căni de vin alb sec

1 castron de ceapă 

Mod de preparare

Într-un ceaun cu o capacitate de 10 litri, prevăzut cu toartă, vom pune bucățile de carne, untură și două căni de apă, două căni de vin și sarea necesară. Vom amesteca ușor și vom pune la fiert pentru aproximativ o oră.

Vezi și Drobul de miel, preparatul care să nu lipsească de la masa de Paște. Rețeta clasică și cum îl depozitezi

Dacă lichidul scade, vom completa cu vinul și cu apa necesară. Vom amesteca constant. După aproximativ 60 de minute, vom adăuga costița tăiată felii, castronul de ceapă și ardeiul iute, usturoiul și pulberea de piper. 

Vom continua să amestecăm și vom completa cu vin, dacă e necesar. În cazul în care carnea se desprinde de pe oase, iar lichidul s-a evaporat, vom închide focul și vom adăuga cimbrul. Vom acoperi și vom lăsa să se odihnească timp de 15-20 de minute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cub horoscop 1 gif
tiramisu dubai jpg
Iata top 6 lucruri de care ai nevoie intr un birou! jpg
titlu Sfaturi utile pentru întreținerea unui păr sănătos și strălucitor folosind produse de îngrijire corecte jpg
Organizezi o cina cu prietenii la tine acasa  Iata ce sa nu ti lipseasca! jpg
horoscop 3 august webp
prazoki1 jpg
bob tunsoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net