Mâncăruri tradiționale de Paște, din carne de miel, care nu îngrașă. Preparatul considerat un adevărat remediu pentru organism

Sărbătoarea Paștelui este una dintre cele mai importante, iar gospodinele se grăbesc să prepare mâncăruri delicioase pentru familie. În mod surprinzător, bucătăria tradițională românească nu este atât de nocivă pentru siluetă pe cât ar părea și chiar există câteva bucate de Paște care, consumate în moderație, nu îngrașă. 

Mâncăruri tradiționale de Paște din carne de miel care nu îngrașă
Mâncăruri tradiționale de Paște din carne de miel care nu îngrașă

Friptura de miel 

Carnea de miel este în primul rând o carne foarte bogată în proteine (25 de grame/100 grame) și aminoacizi și care, comparativ cu carnea de pui, este bogată în nutrienți de calitate și lipsită de hormoni artificiali. Friptura de miel, chiar dacă se prepară și cu puțin ulei, este un fel de mâncare sănătos, iar cel mai important este maniera în care o consumi. 

Citește și Duminica Floriilor 2022. Ce tradiții și obiceiuri există cu o săptămână înainte de Paște

Pentru ca friptura de miel să nu se transforme într-o bombă calorică, trebuie să renunți la garnitura de cartofi în favoarea salatelor din frunze verzi, rucola, roșii cherry, ceapă verde și ridichi, asezonate cu oțet de mere, mirodenii și măsline verzi. 

Friptură de miel asezonată cu verdeață (sursa foto Pixabay)
Friptură de miel asezonată cu verdeață (sursa foto Pixabay)

Drobul de miel

Drobul de miel este o altă delicatesă tradițională de Paște, care se întâlnește adesea pe masa românilor. Deși exită ideea că drobul de miel nu este neapărat aun aliat al siluetei, acest lucru nu este întru totul adevărat.

Drobul de miel se prepară din organe de miel, părțile care au conținut ceva mai mare de grăsime, dar care se elimină în momentul când sunt expuse la temperaturile ridicate din timpul gătitului. Este recomandat să consumi drobul de miel ca o gustare sau aperitiv, dar, atenție, nu trebuie să adaugi pâine, iar la masa respectivă nu ai voie să consumi cartofi sau alți carbohidrați. 

Combină drobul cu puțin muștar, dacă este pe gustul tău, salatele de sezon, care în această perioadă au o savoare aparte și, de ce, un pahar de vin. 

Drob de miel
Drob de miel

Borșul de miel

Ciorba de miel un fel de mâncare tradițional de Paște, care nu numai că este benefic pentru siluetă, dar conține și cantități importante de colagen ce contribuie la sănătatea cartilagiilor și redă tenului un aspect luminos. 

Citește și Puneţi carne de ied pe masa de Paşte! De ce este o alternativă ideală la cea de miel

Ingredientul secret din ciorba de miel, care o face să fie un adevărat remediu pentru organism sunt oasele folosite la preparare. Oasele cu măduvă din borșul de miel sunt bogate în colagen, o proteină specială care ajută la regenerarea țesuturilor. 

Borșul folosit pentru ciorba tradițională de Paște are o mulțime de proprietăți, fiind benefic pentru detoxifierea organismului și întărirea sistemului imunitar, datorită acizilor organici, mineralelor, vitaminelor şi enzimelor din drojdia de bere. 

Ciorba de miel
Ciorba de miel

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
pexels daniel sikpi 191282566 19063983 jpg
Intenționezi să te muți în propria casă Iată ce presupune acest pas jpg
Cum se întreține o hotă incorporabilă în funcție de specificațiile și caracteristicile acesteia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net