Două tipuri de carne pe care trebuie să le consumi ce te vor ajuta să dormi mai repede și să n-ai parte de insomnii. Secretul din farfurie pentru un somn bun

Ultima actualizare:

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea generală a organismului, iar unii dintre noi pot întâmpina dificultăți în a adormi sau a avea un somn odihnitor. Pe lângă modificarea stilului de viață și adoptarea unor tehnici de relaxare, există și soluții mai simple: alimentele. Anumite tipuri de carne conțin nutrienți care pot susține un somn profund și relaxant, fiind secretul din farfurie pentru un somn bun.

Somn odihnitor. Foto: Shutterstock.
Somn odihnitor. Foto: Shutterstock.

1. Curcanul, ideal de introdus în alimentație dacă vrei să ai un somn liniștit

Carnea de curcan este cunoscută pentru capacitatea sa de a induce somnolența datorită unui aminoacid esențial, triptofanul. Acesta joacă un rol crucial în producerea de melatonină, hormonul responsabil pentru reglarea ritmului circadian. O porție de curcan, pe lângă faptul că este bogată în proteine, conține cantități semnificative de triptofan, ceea ce îl face ideal pentru a fi consumat seara. Proteinele din carne ajută, de asemenea, la reducerea apetitului și la reglarea nivelului de energie, ceea ce poate preveni trezirile frecvente pe parcursul nopții.

Și pește gras te poate ajuta să dormi bine

Peștele gras, în special somonul, este o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și vitamina D, doi nutrienți esențiali pentru un somn de calitate. Omega-3 reduce inflamația și sprijină funcționarea sănătoasă a creierului, în timp ce vitamina D contribuie la producerea serotoninei, neurotransmițătorul care reglează starea de spirit și ciclul de somn. Studiile au arătat că persoanele care consumă pește gras adorm mai repede și au parte de un somn mai adânc, fiind mai puțin predispuse la insomnii, scriu cei de la medicool.ro.

Un somn mai bun începe din farfurie

Integrarea curcanului și somonului în alimentația ta poate fi o soluție naturală pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Aceste alimente nu doar că te ajută să adormi mai repede, dar contribuie și la menținerea unui ciclu de somn echilibrat, astfel încât să te trezești odihnit și plin de energie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Reintroducerea Constituției 1876, ca urmare a Revoluției Tinerilor Turci. Litografie grecească de Sotiris Christidis. (© Wikimedia Commons)
fericire anul nou jpg
image png
Candidați la alegerile prezidențiale 2024. Facebook
autostrada a7 focsani buzau jpeg
castraveti png
semnul intrebarii jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net