Biblia spune ce alimente pot fi consumate fără interdicție. Carnea de porc nu se mănâncă

Odată cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, creștinii au terminat un post de două săptămâni în care au consumat alimentele specifice acestei perioade. Fără carne și alte produse de origine animală. Dar poate sunt mulți sunt cei care nu știu că însăși Biblia vorbește despre alimentele bune și cele interzise. Chiar și în afara unui post carnea de la anumite animale este interzisă.

Ce alimente menționează Biblia ca fiind bune de consumat  

cina cea de taina jpg

Mai multe alimente sunt menţionate în locuri diferite din Biblie, semn că erau printre cele mai consumate în rândul poporului.

De asemenea, poporul ales a primit din partea lui Dumnezeu o serie de interdicţii culinare.

Potrivit paginii de Facebook a agenţiei de presă Basilica, nu mai puţin de 11 alimente sunt menţionate în locuri diferite din Sfânta Scriptură.

Aceste alimente sunt specifice ariei geografice despre care se vorbeşte în cartea sfântă şi sunt conforme tradiţiei popoarelor a căror norme de comportament sunt relatate în Biblie. Astfel mierea, fisticul, migdalele, carnea de oaie sau miel, stafidele, strugurii, măslinele, cerealele, lintea, laptele, untul, peştele şi ouăle se regăsesc atât în cărţile Vechiului Testament, cât şi în cele ale Noului Testament.

Pasajele din Biblie în care se vorbește despre alimente

Iată câteva citate din Biblie în care sunt amintite aceste alimente: •    Ieşire 33, 3: „Şi te voi duce în ţara unde curge lapte şi miere”.

•    Facere 43,11: „Zis-a Israel, tatăl lor, către ei: "Dacă este aşa, iată ce să faceţi: luaţi în sacii voştri din roadele pământului acestuia şi duceţi ca dar omului aceluia: puţin balsam şi puţină miere, tămâie şi smirnă, migdale şi fistic.”

•    Numeri 17,8: „Iar a doua zi a intrat Moise şi Aaron în cortul adunării şi iată toiagul lui Aaron, din casa lui Levi, odrăslise, înmugurise, înflorise şi făcuse migdale.”

•    2 Regi, 12, 4: „Dar iată că a venit la bogat un călător, şi gazda nu s-a îndurat să ia din oile sale sau din vitele sale, ca să gătească cină pentru călătorul care venise la el, ci a luat oiţa săracului şi a gătit-o pe aceea pentru omul care venise la el".

•    Isaia 17,6: „Vor rămâne pe urmă câteva roade, ca la scuturatul măslinului, două-trei măsline pe vârf, patru-cinci pe ramuri", zice Domnul Dumnezeul lui Israel.” •    Matei 15,36: „A luat cele şapte pâini şi peşti şi, mulţumind, a frânt şi a dat ucenicilor, iar ucenicii mulţimilor.”

•    Luca 11,12: „Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie?”

Ce spune Biblia despre consumul de carne

În Biblie se vorbește despre animale curate și necurate și îndeamnă oamenii să nu mănânce carne de animale necurate.

Leviticul 7:23 prevede că este interzis să mănânci grăsimea animalelor, cum ar fi vitele și oile. Aceasta este o parte a codului de puritate din Vechiul Testament care este adesea ignorată.

Dar este o idee bună să o respectați. Grăsimea animală este îngrozitor de nesănătoasă.

Peștii curați trebuie să aibă solzi și înotătoare. Bibanul, codul, plătica, mreana, somonul, somnul, somnul, păstrăvul și tonul se încadrează în această categorie.

Deoarece peștele pisică, homarii, crabii, creveții și multe alte creaturi de apă nu au înotătoare și solzi, Dumnezeu spune că nu trebuie să le mâncăm.

Animalele trebuie să aibă copite și să mestece. Aceste tipuri de animale includ antilopa, vitele, capra, elanul și cerbul. Pe de altă parte, iepurii și porcii nu se califică ca fiind curați și buni de mâncat.

În Deuteronomul 14:11-18 citim că toate păsările curate pot fi mâncate. Găinile, curcanii, rațele, gâștele, prepelițele și fazanii sunt considerate curate, deci putem să le mâncăm.

Leviticul 11 interzice consumul următoarelor animale:

– cele care mestecă sau au copita despicată, dar nu ambele (precum cămilele, iepurii, porcii). – Creaturile marine care nu au înotătoare și solzi (cum ar fi crustaceele) – Păsările care mănâncă carne sau cadavre (cum ar fi ciorile, păsările răpitoare, pescărușii de mare). – Majoritatea insectelor înaripate, cu excepția celor care roiesc și sar.

În plus, Dumnezeu i-a spus lui Noe să nu bea sângele niciunui animal (Geneza 9:4), iar Exodul 34:26 interzice fierberea unui țap în laptele mamei sale. Drojdia a fost interzisă în timpul Sărbătorii Azimilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
George și Amal Clooney, Premiile Albies, Getty (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pisică  foto   Shutterstock jpg
Masina si motocicleta de politie in trafic seara   Foto Daniel Guță ADEVĂRUL JPG
femeie haine dulap shutter jpg
victor rebengiuc faleze de nisip jpg
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net