Sărbătoarea secretă din Biblie. Datează din 1847 și niciun român nu a știut până acum de ea

Ultima actualizare:

Pe TikTok a apărut un clip cu Biblia din 1847. De acolo reiese faptul că Dumnezeu a rânduit ca zi de odihnă sâmbăta: Adu-ți aminte de ziua de odihnă ca să o sfintești". Menționăm că duminica este prima zi a creației, sâmbăta fiind ziua a șaptea, ultima zi din săptămână.

Biblia din 1847 Foto: captură TikTok
Biblia din 1847 Foto: captură TikTok

Ce spune Biblia din 1847 despre ziua de sâmbătă 

Dumnezeu a spus că în ziua a şaptea trebuie să ne odihnim. În Biblie se menţionează că Duminica este prima zi din săptămână, deci, Sâmbăta este a şaptea zi. Noi toţi numim Duminica zi sfântă, şi nu Sâmbăta. 

„Adu-ți aminte de ziua de sâmbătă ca să o sfințești pe ea. Este sâmbăta Domnului Dumnezeului Tău. 6 zile lucrează și fă toate lucrările tale. Adu-ți aminte de ziua de Sâmbătă", a declarat bărbatul pe TikTok, spunând că este vorba despre porunca 4. „Aici este un desen cu cele 10 porunci: Să sfințești sâmbăta cu moarte să-l omori", a mai adăugat bărbatul. 

 De ce creștinii se odihnesc Duminica 

Pentru că Domnul Isus a înviat Duminica, aşa cum scrie în toate cele patru Evanghelii, primii creştini obişnuiau să se întâlnească la închinare şi să facă frângerea pâinii în această zi. Când relatează despre cazul cu învierea lui Eutih, Luca scrie:

„În ziua dintâi a săptămânii, eram adunaţi laolaltă ca să frângem pâinea. Pavel, care trebuia să plece a doua zi, vorbea ucenicilor şi şi-a lungit vorbirea până la miezul nopţii." (Faptele Apostolilor 20:7)

Principiul este că din 7 zile omul trebuie să lucreze 6 iar ziua a şaptea s-o sfinţească. Nu este specificat aici care din cele şapte zile ale săptămânii şi nu se pune accentul pe aceasta, ci mai degrabă pe faptul că una din şapte să fie de odihnă şi închinată Domnului. Evreii, care au dat lumii întregi săptămâna din şapte zile, ţin Sabatul ca şi zi de odihnă. Creştinii se odihnesc şi se închină Duminica astfel celebrând evenimentul Învierii Domnului Isus Hristos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net