Planta din Biblie pe care e bine să o ai în grădină. Ajută la „curăţirea trupului, a sufletului și a minții”

Ultima actualizare:

Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții", poate fi crescută și în țara noastră, reprezentând o alegere benefică pentru grădina ta!

Planta din Biblie pe care e bine să o ai în gradină
Planta din Biblie pe care e bine să o ai în gradină

Planta din Biblie pe care e bine să o în grădină, dacă stai la casă

Planta de isop, menționată în Biblie, se adaptează și în condițiile de cultivare din România. Ea este cunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „curățarea trupului, a sufletului și a minții". Este extrem de benefic să o incluzi în grădina ta.

Directorul de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău subliniază asocierea îndelungată a isopului cu purificarea trupului și a sufletului, menționând chiar utilizarea sa tradițională în tratarea bolnavilor de lepră.

Pe lângă aceste aspecte, isopul reprezintă și o plantă medicinală cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene. În tradiția populară, se consideră că isopul aduce beneficii sistemului digestiv și respirator.

„Dintotdeauna, Isopul a fost asociat cu curățenia trupului, a minții și a sufletului. Aromele lui subtile sfidau neputința leproșilor și a caselor ce strigau după curățare și iertare (Leviticul 14:4-7).

Simbolul al purificării și iertării, Isopul a amintit credincioșilor de spălarea sufletului și curățarea păcatelor.

Este o plantă medicinală, terapeutică, simplă, dar atât de puternică. Vă invit să o descoperiți, să o creșteți în grădini și să o folosiți pentru toate atributele cu care a fost înzestrată”, a transmis Costel Vînătoru, directorul de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău.

Cum să plantezi isop în grădina ta

  • Alege locul potrivit: isopul preferă zonele însorite, deci selectează un loc care să primească cel puțin 6-8 ore de soare pe zi.
  • Asigură un sol bine drenat: solul ar trebui să permită o bună scurgere a apei. Isopul se dezvoltă cel mai bine în soluri sărace, uscate și nisipoase.
  • Alege modalitatea de plantare: poți planta isop fie din semințe, fie cumpărând plante gata crescute.

Dacă optezi pentru semințe, plantează-le înainte de ultimul îngheț, la o adâncime de aproximativ 3 mm. Acoperă semințele cu un strat subțire de pământ și udă-le generos. Semănarea poate fi realizată în primăvară sau toamnă.

În cazul plantelor gata crescute, săpați gropi pregătite în prealabil, menținând un spațiu de aproximativ 30-45 cm între plante.

Urmează acești pași, iar planta menționată în Biblie va prospera în grădina ta, oferindu-ți beneficiile sale pentru sănătate și purificare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net