Plăcinta noastră de carne va fi mai delicioasă ca oricând! Care este ingredientul secret folosit de gospodinele din Moldova

Este unul dintre cele mai speciale sortimente de plăcintă, iar pentru mulți români, acesta este chiar favoritul lor! Este vorba despre plăcinta de carne, o rețetă delicioasă, pe care cu toții trebuie să o încercăm măcar odată în viață! Iar dacă folosim acest ingredient, ea va ieși mai bună ca oricând!

Plăcinta de carne este favorita multor români / foto: Adobe Stock
Plăcinta de carne este favorita multor români / foto: Adobe Stock

Cu toții știm despre plăcinta de brânză, cea de mere, de dovleac, ori chiar și despre cea de vișine. Însă un sortiment foarte special de plăcintă, de care mulți români nu se mai pot sătura, este cel de carne

Iar partea cea mai bună atunci când vine vorba despre această rețetă este că plăcinta de carne nu este mai dificil de făcut decât alte tipuri de plăcintă! Iar tot ce ne trebuie sunt câteva ingrediente simple

Care este ingredientul secret pentru o plăcintă de carne delicioasă

Pentru pregăti această rețetă delicioasă, ne trebuie un pachet de foi fine de plăcintă, un kilogram de carne tocată (poate fi porc, vită, sau pasăre), 300 de grame de smântână, trei ouă, o ceapă uscată (sau o legătură de ceapă verde), sare, piper, cimbru, mărar sau pătrunjel uscat, cât și o lingură de unt.

Iar atunci când vine vorba despre ingredientul secret care va oferi acestei plăcinte un gust cu totul deosebit, ei bine, este vorba despre boia de ardei dulce! Este foarte important să nu uităm de boia, atunci când facem plăcintă de carne!

Cum pregătim plăcinta de carne

În principiu, această plăcintă este foarte ușor de făcut și nu va fi deloc mai dificilă decât alte tipuri de plăcintă. Trebuie să începem prin a amesteca într-un bol carnea tocată cu ceapa tăiată în cubulețe cât mai fine, cât și cu verdeața proaspătă, condimentele, cât și cu jumătate din cantitatea de smântână.

Apoi, vom unge o tavă cu unt și vom începe să punem foile de plăcintă, alternând între acestea și umplutură. La final, vom bate împreună restul de smântână cu puțină sare și cu ouă și vom turna deasupra plăcintei. Totul va fi băgat la cuptor vreme de 30 - 40 de minute, iar la final vom avea o plăcintă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop shutterstock 440905510 jpg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
pickles 700059 1280 jpg
snitele istock jpg
pilaf cu rosii jpeg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
index webp
6 Camara muraturi a marin jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net