Dieta incredibilă care ne poate scăpa de diabet! Ce au descoperit medicii britanici

O dietă revoluționară ar putea avea efecte incredibile atât în lupta împotriva kilogramelor în plus, cât și în lupta împotriva diabetului. Un program al National Health Service (Serviciul Național Medical) a arătat una din trei persoane care au ținut această dietă au scăpat definitiv de diabet.

Dieta conține doar 800 de calorii pe zi / foto: Shutterstock
Dieta conține doar 800 de calorii pe zi / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, este vorba despre o dietă de tip „supă și shake”, care ar putea avea efecte uimitoare pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2. Cercetătorii britanici au observat că această dietă de 800 de calorii pe zi a reușit să scape aproape unul din trei participanți la studiu de diabet.

Persoanelor care au participat la studiu li s-au dat produse cu un conținut scăzut de calorii, cum ar fi supe, milkshake-uri și batoane de gustări, vreme de trei luni. Undeva în jur de 10.000 de persoane au acces la acest program, iar NHS dorește extinderea acestuia.

Dieta care ne poate scăpa de diabet

Se pare că persoanele care au ținut această dietă au slăbit chiar și 17 kilograme, iar la aproximativ o treime dintre aceștia, diabetul de tip 2 a intrat în remisie. Specialiștii au analizat date de la 1.740 de persoane ce au început dieta înainte de ianuarie 2022, iar 945 dintre aceștia au finalizat un an complet de program.

Iar experții britanici au rămas surprinși atunci când au observat faptul că 32% dintre aceștia și-au remis boala de care sufereau.

Concluziile experților britanici

Doctorul Clare Hambling, director clinic național al NHS England pentru diabet și obezitate, a explicat că acest program are un impact uriaș asupra vieții celor care suferă de diabet de tip 2. Mai mutl decât atât, această dietă este foarte eficientă și pentru pierderea în greutate.

„Este genial faptul că aceste constatări arată că un număr mare dintre cei care l-au finalizat [programul] au văzut beneficii care le schimbă viața, inclusiv pierderea majoră în greutate și remisia diabetului de tip 2”, a declarat dr. Clare Hambling.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net