Riscurile ascunse ale faimoasei diete keto! Puțini români știu la ce probleme se expun

Este o dietă despre care poate că deja am auzit cu toții și care ne promite că ne poate ajuta să slăbim ușor și rapid. Cu toate acestea, experții ne spun că există unele riscuri asociate cu dieta keto, iar nu foarte mulți români cunosc aceste efecte secundare negative.

Dieta keto poate crește riscul de atac de cord
Dieta keto poate crește riscul de atac de cord

Dieta keto este una care a început să devină tot mai populare în ultimii ani. Ea ne promite că ne va ajuta să slăbim rapid și ușor, prin eliminarea anumitor alimente cum ar fi cartofii, pâine, ori chiar și pastele. Însă experții ne spun că există unele riscuri asociate acestei diete sărace în carbohidrați.

Iar poate cel mai îngrijorător risc la care ne vom expune este un risc crescut de atac de cord, potrivit adevarul.ro. Cercetătorii britanici de la Universitatea din Bath au observat că cei care au utilizat această dietă prezentau un nivel ridicat de colesterol cât și mult mai puține bacterii intestinale „prietenoase”.

Riscurile ascunse ale dietei keto

Cercetătorii au examinat 53 de adulți sănătoși, ce au fost repartizați aleatoriu uneia dintre cele trie diete studiate. La finalul celor 12 săptămâni de studiu, experții au observat că cei care au ținut dieta keto, săracă în carbohidrați, au slăbit 2,9 kilograme, în timp ce persoanele care au ținut o dietă săracă în zahăr au slăbit 2,1 kilograme.

Cu toate acestea, spre surprinderea cercetătorilor, cei care au ținut dieta keto prezentau un nivel crescut de colesterol rău, cât și un nivel mai redus al bacteriei Bifidobacteria. În plus, cei care au ținut această dietă au dat și semne de rezistență la insulină.

Ce ne spun specialiștii

Specialiștii ne atrag atenția că nu trebuie să judecăm utilitatea unei diete doar prin numărul de kilograme pe care ne poate ajuta să îl pierdem.

„În ciuda reducerii masei de grăsime, dieta ketogenică a crescut nivelurile de grăsimi nefavorabile din sângele participanților noștri, ceea ce, dacă se menține de-a lungul anilor, ar putea avea implicații pe termen lung asupra sănătății, cum ar fi creșterea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral”, explică dr. Aaron Hengist, cercetătorul principal al studiului.

„Dieta ketogenică a redus nivelurile de glucoză la post, dar a redus și capacitatea organismului de a gestiona carbohidrații de la o masă”, ne explică și expertul în nutriție, prof. Javier Gonzalez.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
dig vaslui jpg
trandafiri, freepik jpg
vladimir putin gettyimages jpg
neil cox j antic nud biciclisti profimedia (3) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net