România riscă să rămână fără alimente! Seceta face prăpăd în mai multe state din lume

Canicula extremă care a pus stăpânire pe Europa în această vară vine la pachet cu efecte devastatoare pentru agricultură. Din păcate, țara noastră, alături de locuri precum Ucraina și Sicilia, se numără printre zonele cele mai efectate, motiv pentru care există riscul unei penurii de alimente.

România se numără printre țările afectate sever de secetă / foto: Pixabay
România se numără printre țările afectate sever de secetă / foto: Pixabay

Canicula pe care am resimțit-o cu toții în această vară produce efecte devastatoare în agricultură. Potrivit adevarul.ro, țările ce produc cereale, porumb, ulei de măsline, cât și fructe sunt deosebit de afectate, iar după luni întregi de temperaturi extreme, începe să apară riscul unei penurii de alimente.

Sicilia, un loc crucial atunci când vine vorba despre producția de cereale, se confruntă acum cu cea mai severă secetă din ultimii 20 de ani. Specialiștii estimează că producția siciliană ar putea scădea chiar și cu 70%, lucru ce ar însemna că insula va fi nevoită să importe alimente, doar pentru a-și putea acoperi nevoile.

Canicula provoacă probleme uriașe în agricultură

Sicilia se află în stare de urgență încă din luna mai, iar din păcate, nici țara noastră nu va scăpa de problemele cauzate de caniculă. Seceta a afectat sever producția de porumb din România, iar pe lângă recolte, temperaturile extreme amenință acum și rezervele de apă, cruciale atât pentru agricultură cât și pentru energie.

În același timp, în țara vecină, nu doar războiul pune în pericol agricultura, ci și canicula. Ucraina a înregistrat temperaturi chiar și de 38 de grade Celsius, iar producția de cereale a scăzut cu 20-30%.

Producția de cafea este în pericol

Iar problemele cauzate de schimbările climatice nu afectează doar Europa, ci și întreg globul. În Mexic, seceta din provincia Chiapas pune în pericol producția de cafea, motiv pentru care prețurile rămân ridicate. Mai mult decât atât, nici Canalul Panama și nici Canalul Suez nu pot funcționa la capacitate normală, însă din motive diferite.

O veste bună în acest tablou atât de sumbru vine din India, unde se estimează că ploile din sezonul musonic vor ajunge la 106% din mormal, până la finalul sezonului. Astfel, va fi stimulată producția de orez și soia, lucru ce ar trebui să aibă un impac pozitiv la nivel global.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net