Mulți români le cumpără fără să știe! Alimentele populare care pot provoca cancer

Cu siguranță că deja știm cu toții cât de importantă este dieta pentru sănătatea noastră. Întreg organismul nostru poate fi dat peste cap dacă nu avem grijă la ce punem în farfurie iar, din păcate, există anumite produse aparent banale, îndrăgite de cei mai mulți români, care ne pun, de fapt, sănătatea în pericol.

Produsele afumate artifical pot fi foarte periculoase
Produsele afumate artifical pot fi foarte periculoase

Cu toții încercăm să mâncăm cât mai sănătos, nu doar pentru a ne ține greutatea sub control, ci pentru a ne asigura că organismul nostru va funcționa într-un mod optim, în general. Cu toate acestea, ce putem face atunci când unele produse aparent banale și sănătoase reprezintă, de fapt, un pericol?

Ei bine, ar fi important să citim cu atenție etichetele produselor atunci când mergem la cumpărături, deoarece aceste produse simple sunt, de fapt, cancerigene! Mai precis, este vorba despre mezeluri și brânzeturi afumate artificial, ce pot fi foarte periculoase pentru organism.

Produsele populare care ne pot pune în pericol

În această categorie de produse mai intră și sosurile, cât și peștele, care ar urma să fie eliminate gradual de pe rafturile magazinelor. Comisia Europeană dorește ca marfa cancerigenă să dispară din magazine până în anul 2029.

Iar în această situație se află chiar și chipsurile cu aromă de grătar, deoarece conțin substanțe cancerigene. Experții ne sfătuiesc să citim cu atenție etichetele pentru a vedea dacă produsele au fost afumate natural, ori vopsite în laborator.

Produsele urmează să fie retrase până în 2029

Aceste arome ce oferă gustul de afumat au fost asociate de către mai mulți experți cu probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul și infertilitatea. Mai mult decât atât, se pare că produsele afumate artificial pot chiar să creeze dependență.

„Substanţele acelea din produsele afumate sunt ca un drog, ne fentează papilele gustative. Ele creează un mediu inflamator extraordinar de puternic în organism. După aia ne mirăm de ce sunt destule persoane cu diverse persoane cu patologii, cancer de colon, colon iritabil”, a declarat, potrivit observatornews.ro, Fabius Antal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
foc soba png
vlogger surprins de bucuresti png
azuga statiune jpg
proteine scaled jpg
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net