Plăteşte rate toată viaţa ca să pună mâna pe averea lui Dan Adamescu?

Ultima actualizare:

    Aflată în plin proces de divorţ, Carmen  Adamescu se plânge că n-are bani să achite taxa de timbru în valoare de 55 milioane de euro
Aflată în plin proces de divorţ, Carmen Adamescu se plânge că n-are bani să achite taxa de timbru în valoare de 55 milioane de euro

Unul dintre cei mai bogaţi români ar putea să-şi ia adio nu numai de la libertate, ci şi de la jumătate din avere. Procesul de divorţ dintre şeful Astra, Dan Adamescu, şi soţia sa, Carmen, va fi unul anevoios. Au de împărţit aproape un miliard de euro, iar vorbele grele şi infidelitatea l-ar mai putea costa pe afacerist încă 10 milioane de euro.

Au fost împreună 12 ani şi au clădit un adevărat imperiu financiar. Problemele soţului cu justiţia şi infidelitatea lui au determinat-o însă să recurgă la divorţ. Carmen Adamescu a intentat divorţ în 20 iulie, la nici şase luni de la momentul la care acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru dare de mită. Fosta parteneră de viaţă a şefului de la Astra are o listă obişnuită de pretenţii pentru o femeie de “nivelul” ei.

Îşi doreşte ca procesul să fie judecat în secret, divorţul să fie pronunţat din vina lui, iar ea să primească jumătate din averea magnatului. În plus, Carmen a cerut să fie despăgubită şi cu 10 milioane de euro, pentru că a suferit “ca o soţie inocentă” şi a răbdat infidelităţile şi umilinţele la care a fost supusă de soţ.

Vila din Bd. Aviatorilor
Vila din Bd. Aviatorilor

Mai mult, în partajarea averii comune, ea solicită jumătate din tot imperiul Adamescu, estimat între 750 de milioane de euro şi un miliard de euro. Pentru toate acestea, magistraţii i-au cerut să plătească o taxă de timbru de 250 de milioane de lei, adică aproximativ 55 de milioane de euro. Vestea n-a fost primită prea bine de Carmen, care susţine că nu câştigă mai mult de 10.000 de euro lunar.

Tocmai de aceea, fosta parteneră de viaţă a lui Adamescu ar vrea să fie scutită de această taxă sau s-o poată plăti în rate. Şi dacă ar plăti în rate, având în vedere veniturile pe care le realizează, Carmen ar avea nevoie de cinci vieţi să achite taxa de timbru. La un calcul simplu, cu o rată de 10.000 de euro pe lună, femeia ar achita cele 55 de milioane de euro în 416 ani. Judecătorii vor lua o decizie abia săptămâna viitoare. 

Hotelul Intercontinental
Hotelul Intercontinental

Click! spune:

Dan Adamescu are o avere estimată între 700 de milioane și un miliard de euro. Hotelul Intercontinental, magazinul Unirea din centrul Bucureștiului, hotelul Rex de pe litoral și firma de asigurări Astra, intrată recent în faliment, sunt doar cele mai cunoscute afaceri ale familiei. 

Hotelul Rex din Mamaia
Hotelul Rex din Mamaia

1,8 milioane de români au rămas cu poliţele Astra în aer

Falimentul Astra Asigurări a lăsat cu ochii-n soare nu mai puţin de 1,8 milioane de români, care şi-au asigurat maşinile sau casele la această companie şi nu ştiu dacă îşi vor recupera banii. Îi linişteşte însă şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, care susţine că persoanele care au poliţe de asigurări la Astra vor fi despăgubite de Fondul de Garantare a Asiguraţilor. „Valoarea rezervelor de despăgubire e de 650 milioane de lei. Impactul pe care l-am calculat noi este de 700 de milioane de lei, iar Fondul are un miliard de lei”, a afirmat Mişu Negriţoiu, şeful ASF. El a mai spus că plafonul de despăgubire la care un asigurat are dreptul este de 450.000 de lei.

Dan Grigore Adamescu, bolnav doar la tribunal? 

Când are termen de judecată, miliardarul Dan Grigore Adamescu se îmbolnăveşte subit şi încearcă să-i sensibilizeze pe magistraţi. După ce în octombrie 2014 a apărut la proces într-un scaun cu rotile, a repetat schema şi luni, 21 septembrie. Asta deşi în urmă cu două săptămâni, când nu ştia că e filmat, se deplasa fără ajutorul bodyguarzilor sau al căruciorului. Magnatul, care acum este sub control judiciar, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru dare de mită. Sentinţa primită de afacerist, în februarie 2015, a fost atacată, iar apelul e judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net