Raportul de activitate pe 2020 al ministrului Transporturilor, Lucian Bode. Ce a făcut și ce planuri are

Ultima actualizare:

    Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost prezent de multe ori pe șantierele patriei
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost prezent de multe ori pe șantierele patriei

Lucrări începute, dar foarte puţine finalizate și promisiuni pentru finalul anului. Cam asta conține Raportul de activitate pe 2020 al ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Nevoile în domeniul transportului rutier, feroviar, aerian şi naval sunt mari, iar fiecare ministru al Transporturilor a promis că va face și va debloca situațiile din teren.

Lucian Bode a prezentat, ieri, 3 noiembrie, bilanţul activităţii sale din ultimele 12 luni.

Sectorul rutier

În Raportul de activitate pentru perioada 2019-2020 apare faptul că, până la finele acestui an, vor fi dat dați în circulație 88,6 km de autostradă. 

”Am recepționat 45,6 km de autostradă, 55 km de drumuri naționale, iar, până la finalul anului, ne propunem să recepționăm încă 43 km de autostradă și 172 km de drumuri naționale. În total, 315 km de infrastructură rutieră modernizată”, se arată în documentul dat publicității.

Când vine vorba despre ordine de începere a lucrărilor emise, acesta arată că a semnat pentru 131,6 km de autostradă, drumuri expres, variante ocolitoare și drumuri naționale.

Până la finalul anului, se estimează că vor fi emise ordine pentru încă 45,4 km, în valoare de 1,5 miliarde de lei. Totodată, s-au semnat contracte pentru proiectare și execuție pentru 192 km de autostradă și drumuri expres, 70 km de variante ocolitoare și 173 km de drumuri naționale.

De asemenea, au fost semnate contracte pentru elaborare documentații tehnice pentru 985 km de autostradă și drumuri expres.

Sectorul feroviar

Raporul de activitate arată că a fost închis coridorul IV prin semnarea celor trei contracte de execuție aferente subsecțiunilor din secțiunea Brașov-Sighișoara.

De asemenea, a fost semnat contractul pentru realizarea SF-ului pentru tronsonul Predeal-Brașov și au fost lansate investițiile în infrastrucura feroviară din Regiunea Moldova. Lucian Bode spune că și-a propus să revitalizeze proiectele feroviare din zona Bucureștiului.

Vorbim despre legătura Gării de Nord cu Aeroportul Otopeni, modernizarea Gării de Nord și a liniei de cale ferată București-Jilava-Giurgiu Nord-Giurgiu Nord Frontieră. În document mai apare că demnitarul și-a propus modernizarea coridorului Rin-Dunăre (Arad-Craiova-București).

Totodată, raportul arată că sunt în pregătire nouă licitații pentru lucrări de modernizare și studii de fezabilitate pentru aproximativ 1.500 km de cale ferată, în valoare de peste 15 miliarde de lei.

”Am alocat sume importante pentru întreținerea infrastructurii de cale ferată prin două rectificări bugetare și am demarat procedurile pentru achiziția a două trenuri de lucru, în valoare de 180 de milioane de lei. Am accelerat implementarea proiectului Magistralei 5 pe tronsonul Eroilor-Drumul Taberei, care a fost inaugurat pe 15 septembrie”, a arătat Bode la capitolul reușite.

Sectorul aerian

Lucian Bode spune că a deblocat Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Otopeni și a accelerat implementarea proiectului de Reabilitare și refuncționalizare interioare Corpurile A,B, Rotondă la Aeroportul Băneasa.

Pentru extinderea Aeroportului Otopeni au fost alocate 358,2 milioane de lei pentru exproprierea terenurilor din zonă. Există proiecte în implementare și pentru dezvoltarea celorlalte aeroporturi din țară: Traian Vuia, Mihail Kogălniceanu și Avram Iancu.

Sectorul naval

Ministrul Transporturilor arată în bilanțul 2019-2020 că au fost încheiate contracte de finanțare din fonduri europene pentru:

  • Dezvoltarea Portului Isaccea- reabilitare și modernizare (aprilie 2020). Contractul are o valoare de 4 milioane de euro;
  •  Dezvoltarea Portului Tulcea- etapa I (iulie 2020). Contractul are o valoare de 13 milioane de euro;
  • Proiect platformă multimodală Galați- etapa II- modernizarea ifrastructurii rutierepentru înlăturarea blocajelor în trafic și relocarea unui segment de cale ferată pentru fuidizarea traficului feroviar din zona portuară. Contractul are o valoare de 12 milioane de euro;

Până la finalul anului a fost asigurată finanțare la rectificarea bugetară pentru:

  • Reabilitarea și modernizarea infrastructurii în Portul Drobeta Turnu-Severin- 505,750 lei;
  • Reabilitarea și modernizarea infrastructurii în Porturile Drencova, Svinița și Tișovița- 482,750 lei;
  • Reabilitarea și modernizarea infrastructurii în Porturile Bechet și Oltenița- 505,750 lei.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/nu-s-au-reluat-lucrarile-pe-santierul-autostrazii-transilvania-intre-chetani-si-campia

https://www.click.ro/news/national/cati-kilometri-de-autostrada-vor-fi-gata-2020-noile-calcule-ale-ministrului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
targ craciun sibiu 2 jpg
shutterstock 1940409940 jpg
pufuleti jpeg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Litoral Marea Neagra foto Ovidiu Oprea png
aeroport cluj pixabay jpg
W Buffet webp
black friday foto unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net