România va produce drone militare. Vor fi asamblate la Avioane Craiova

Ultima actualizare:

    Drona militara Hermes 450 va fi asamblată la Avioane CraiovaFotografii:Elbit Systems
Drona militara Hermes 450 va fi asamblată la Avioane CraiovaFotografii:Elbit Systems

România va produce drone militare. Vor fi asamblate la Avioane Craiova, în urma unui acord scris cu Elbit Systems, pentru a facilita transferul tehnologiilor Sistemelor de Avioane fără pilot (UAS) în România și pentru a crea locuri de muncă.

Elbit Systems, compania internațională high-tech care derulează proiecte în domeniul apărării, securității și în domeniul civil în întreaga lume, împreună cu Avioane Craiova și Romaero, au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru cooperare în domeniul Sistemelor de Avioane fără pilot.

Acesta face parte din programele preconizate ale Ministerului Apărării.

Companiile vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în țară de UAS ale Elbit Systems: de la platforme tactice UAS precum Skylark I-LEX și Hermes 450 și până la diferitele configurații ale Hermes 900.

Memorandumul de Înțelegere prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații precum și de managementul de program.

Gama UAS de la Elbit Systems oferă flexibilitate în misiune, de la mini-drone portabile de către soldați, drone tactice versatile, până la UAS-uri și soluții maritime de rază lungă.

Dronă militară model Elbit Hermes 450
Dronă militară model Elbit Hermes 450

Sistemele companiei sunt în serviciul mai multor forțe armate și de securitate din întreaga lume și sunt principala flotă de avoane fără piloți a Armatei Israeliene.

”Avem o colaborare îndelungată cu România în diverse proiecte și domenii de peste 27 de ani. Suntem mândri să cooperăm cu Avioane Craiova și Romaero pentru a facilita transferul tehnologiilor UAS în România și pentru a crea locuri de muncă. Scopul nostru este să putem oferi Armatei Române o soluție completă și avansată de UAS care se află în acest moment la cel mai înalt nivel internațional”, a declarat Elad Aharonson, managerul Elbit Systems.

Despre Elbit Systems

Elbit Systems este o companie internațională high-tech care derulează proiecte în domeniul apărării, securității și în domeniul civil în întreaga lume.

Prin subsidiarele sale din toată lumea, produce sisteme în domeniul aerospațial, terestru, naval, precum sisteme de comandă-control, comunicaţii, computere, informaţii, supraveghere şi recunoaştere (C4ISR), avioane fără pilot, sisteme spațiale electro-optice, sisteme electro-optice avansate, Electronic Warfare (EW), SIGINT, sisteme de transmitere de date și comunicații, sisteme radio și cibernetice și muniții.

De asemenea, compania își concentrează eforturile pe modernizarea platformelor actuale, dezvoltând noi tehnologii pentru apărare, securitate națională, aplicații civile, cât și pe furnizarea de servicii de suport, inclusiv training și sisteme de simulare.

Despre Elbit Systems în România

Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a facut transfer de tehnologie.

Comania a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene - (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării, Elbit Systems, în calitate de acționar unic, a pus bazele a patru unități de producție românești:

  • Simultec (Măgurele) - Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware;
  • A/E Electronics (Bacău) - Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă;
  • Elmet (Bacău) - Produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm);
  • Elmet Măgurele Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

Cele patru fabrici, în care muncesc sute de ingineri, generează anual o cifră de afaceri cumulată de zeci de milioane de dolari, majoritatea contractelor fiind destinate exportului.

Astfel, Elbit Systems este una dintre cele mai importante companii din industria română de apărare care derulează exporturi semnificative.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net