S-a decis! Încă o zi de sărbătoare liberă pentru români

Ultima actualizare:

    Camera Deputaţilor a decis, ca data de 14 noiembrie să fie instituită ca Ziua Dobrogei
Camera Deputaţilor a decis, ca data de 14 noiembrie să fie instituită ca Ziua Dobrogei

Veste bună pentru românii care-şi doreau o zi liberă în plus. Camera Deputaţilor a decis ca data de 14 noiembrie să fie instituită ca Ziua Dobrogei.

Din acest an, România va sărbători printr-o zi liberă, la data de 14 noiembrie, un eveniment istoric: revenirea Dobrogei la patria-mamă, în anul 1878, după Războiul de Independenţă din 1877, scrie adevarul.ro.

Proiectul a fost iniţiat de senatorul liberal Gigi Christian Chiru şi a fost susţinut de toţi parlamentarii constănţeni. Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, a votat miercuri, 9 septembrie, Legea Dobrogei, astfel că ziua de 14 noiembrie va intra în calendarul sărbătorilor publice ale României.

„După mai bine de doi ani de când am depus proiectul legislativ privind instituirea zilei de 14 noiembrie ca Ziua revenirii Dobrogei la România , s-a ajuns şi la votul Camerei Deputaţilor. Proiectul a fost aprobat, iar Dobrogea va avea o zi a ei, aşa cum merită. Dobrogenii merită să îşi cunoască istoria şi să se bucure de ea. Le mulţumesc tuturor colegilor parlamentari constănţeni şi tulceni pentru sprijinul acordat acestei iniţiative, pe care am dorit foarte mult să o transform în lege, pentru a se recunoaşte oficial, public importanţa ţinutului nostru în istoria României.

Prin această lege vom avea prilejul să unim, cel puţin o dată pe an, comunitatea locală, să sărbătorim împreună şi să redăm mândria comunităţii locale. Sper ca, în viitor, ziua de 14 noiembrie să devină o zi cu o importanţă deosebită pentru fiecare constănţean sau tulcean, iar patriotismul să fie manifestat public, astfel că vom putea să promovăm valorile culturale locale”, a declarat senatorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net