S-a întors acasă în sicriu pentru 100 de lei

Ultima actualizare:

    Primăria Capitalei  se va ocupa de  înmormântarea  Mariei Ion, 38 de ani,  femeie de serviciu  în clubul morţii
Primăria Capitalei se va ocupa de înmormântarea Mariei Ion, 38 de ani, femeie de serviciu în clubul morţii

“Ai lui Matei trageţi maşina aici! Lângă, parchează ai lui Palada, aşteaptă maşina lui Baldovin”. Curtea Institutului de Medicină Legală a fost duminică (1 noiembrie) “autobaza durerii”. Într-o linişte de catedrală, întreruptă din când în când de leşinuri, urlete sau suspine, maşinile au cărat toată ziua, spre case, morţii de la “Colectiv”.

Pe un geam de la intrarea în INML, stă lipită o listă cu numele celor 27 de persoane decedate vineri în accidentul de la clubul “Colectiv”. Din când în când, Nea Mircea, salariatul INML care ţine legătura cu familiile, iese cu un catastif, strigă un nume şi anunţă familia că poate să preia cadavrul. Apoi bifează cu pix verde numele pe geam. “S-a terminat autopsia, a fost îmbrăcat, dacă vreţi ce avea la ea victima punem în săculeţ, dacă nu aduceţi maşina să o luaţi”, a spus el stereotip vreme de 10 ore. Pe trotuar, stingheră, aşteaptă tristă o bătrână, Petra Apostol.

Este mătuşa Dianei Enache, de 24 de ani, una dintre victimele incendiului. “Îi plăcea formaţia asta, dar s-a dus mai mult pentru prietena ei, Cătălina, care a murit şi ea. De la mama ei am aflat şi noi de tragedie, pentru că a recunoscut-o. Au murit în toaletă, asfixiate!”, plânge bătrâna. În acest sfârşit de săptămână, mătuşa trebuia să îi aducă mai multe lucruri pentru noua casă în care se mutase cu chirie. “Când colo, trebuie să vin aici cu alt fel de lucruri”, îşi frânge mâinile Petra Apostol.


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Şi Maria Ion, femeia de serviciu din club, a ajuns duminică acasă, unde o plâng cinci copii şi un tată paralizat. Pentru ei lucra fără carte de muncă, doar să aibă ce le pune pe masă. Cu gândul la suta de lei pe care ar fi trebuit s-o încaseze, femeia şi-a sărutat cei cinci copii, tatăl paralizat şi a plecat. S-a întors duminică între patru scânduri.  Persoanele rănite în incendiu şi care au murit în spitale duminică vor fi aduse de abia luni (2 noiembrie) la INML. Morga este deja plină şi s-a lucrat la foc continuu pentru ca familiile să-şi poate lua acasă sufletele dragi, ca să le plângă în linişte.


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net