Salina Slănic, redeschisă. Liftul groazei a fost scos din funcțiune

Ultima actualizare:

    Salina Slănic din Prahova este extrem de apreciată de vizitatorii din România, dar și de cei din afară (foto: Facebook)
Salina Slănic din Prahova este extrem de apreciată de vizitatorii din România, dar și de cei din afară (foto: Facebook)

Salina de la Slănic, judeţul Prahova, închisă vizitatorilor în ultimele trei luni, a fost redeschisă miercuri. Accesul în mină nu se mai face cu liftul, vechi de peste 70 de ani, din cauza unor defecțiuni care au pus în pericol viața vizitatorilor. Turiștii vor coborî în subteran cu ajutorul unor microbuze.

Mina de sare „Unirea”, situată la 200 de metri adâncime, a fost redeschisă vizitatorilor miercuri, după ce vreme de trei luni a fost închisă în vederea obținerii unor avize de securitate, informează news.ro, care îl citează pe Costin Nicolescu, director de producţie în cadrul salinei. Liftul, care asigura până acum accesul turiștilor în subteran, a fost scos din funcțiune, însă va fi folosit doar în situații de urgență. La începutul lunii august 2015, reprezentanții salinei au fost amendați cu 50.000 de lei, după ce liftul, care datează din anii 30, s-a prăbușit în gol, de la câțiva metri, cu tot cu vizitatori. Din fericire, nimeni nu a suferit răni grave. Accesul în mină se va face cu ajutorul unor microbuze, care vor circula pe un traseu special creat pentru situații de urgență.

Au scumpit biletele de intrare

Salina de la Slănic Prahova este deschisă publicului larg pentru vizitare de miercuri până duminică. Primul microbuz cu turiști pleacă la ora 8.00, iar ultimul transport din mină către exterior se va face la ora 15.30. Administratorul salinei, Societatea Națională a Sării, a scumpit biletele de acces cu doi lei. Tariful de intrare în mină este de 20 de lei pe zi/persoană, copiii de peste trei ani, elevii şi studenţii plătind jumătate din acest tarif. Pentru copiii sub trei ani accesul este gratuit dacă au o recomandare medicală. Până acum, un bilet întreg costa 18 lei, iar unul cu reducere era 9 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net