Și-au pierdut în mod tragic copilul, însă fapta lor va salva viețile altora

Ultima actualizare:

    Cei doi părinți, într-o fotografie alături de comoara lor (foto: captură digi24.ro)
Cei doi părinți, într-o fotografie alături de comoara lor (foto: captură digi24.ro)

Doi tineri părinți din Baia Mare, greu încercați de soartă, au oferit o șansă la viață copiilor din localitate. Cei doi au strâns din donații 40.000 de euro pentru a cumpăra un aparat cu ajutorul căruia medicii pot scoate obiecte sau resturi alimentare rămase blocate pe căile respiratorii ale copiilor. Dacă spitalul ar fi avut un astfel de aparat anul trecut, băiețelul lor, în vârstă de doar doi ani, ar fi fost și el în viață azi.

Cristina și Vasile Vlașin și-au pierdut fiul în luna noiembrie a anului trecut, după 49 de zile de chin prin spitale. În septembrie, Luca s-a înecat cu o migdală și a fost dus de urgență la spitalul din Baia Mare. Acolo, medicii le-au spus celor doi că-i pot salva băiatul doar dacă ar avea un video-bronhoscop pediatric, aparat cu care pot scoate obiectele rămase blocate pe căile respiratorii. În lipsa acestui aparat, Luca a fost transportat de urgență la Cluj-Napoca, cu un elicopter Smurd. A ajuns la Cluj în stare de comă profundă și a decedat 49 de zile mai târziu. „Luca a fost copilul perfect! Nu pot decât să zâmbesc de fiecare dată când îmi aduc aminte de el chiar dacă, lipsa lui, îmi provoacă foarte multă durere”, spune mama lui Luca, pentru digi24.ro.

L-au plâns pe micuțul lor răpit prea devreme dintre noi, dar au continuat să spere și să lupte pentru a-i ajuta pe alții. Din dragoste pentru copii și pentru a păstra amintirea lui Luca mereu vie, cei doi părinți au strâns din donații 40.000 de euro pentru a cumpăra aparatul medical care lipsea spitalului pediatric din Baia Mare. Conform conducerii unității medicale, aparatul va putea fi folosit începând cu luna mai a acestui an, căci, până atunci, medicii băimăreni vor merge la Cluj-Napoca să învețe cum să-l utilizeze, scrie sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net