Și bebeluș și animal de companie? Cum îi împrietenim

Ultima actualizare:
husky si bebe mpm husky baby best friends 03 jpeg

Un animăluț de companie schimbă viața întregii familii, așa că decizia achiziționării acestuia trebuie bine chibzuită. Mai ales dacă așteptați un bebeluș!

Un copil care crește alături de un animal de companie se dezvoltă armonios, devine mai responsabil, iar sistemul lui imunitar va lucra la parametri mai buni. Până acolo, însă, e necesară o perioadă de ”împrietenire” cu patrupedul, și depinde numai cât de lungă va fi aceasta. Animăluțele au propriile lor nevoi, care cad de regulă în sarcina adulților, copii se bucură că au un partener de joacă, iar până aici lucrurile par destul de simple. Ce ne facem însă dacă pe drum este un nou membru al familiei? Cum pregătim terenul pentru a-i face cunoștință câinelui cu noul pui de om?

Animalele de companie, în special câinii, au un simț al teritoriului și al haitei extrem de bine pus la punct. Practic, relația dintre om și câine este una care funcționează și la nivel de haită: cineva trebuie să fie șeful, cineva se poziționează mai jos pe scara ierarhică. Aici, în cel mai de jos punct al scării ierarhice ar trebui poziționat câinele, iar asta necesită o bună înțelegerea a psihologiei canine. În caz contrar, conviețuirea cu un patruped se poate lăsa cu multe neplăceri. De ambele părți!

Câinele consideră că locuința stăpânilor este teritoriul său și cu greu va accepta un străin care îi ”fură” din spațiu. Nașterea unui bebeluș este de cele mai multe ori motivul pentru care animalele sfârșesc abandonate pe străzi sau prin adăposturi. Pentru a nu ajunge în această situație, stăpânii cățelului vor avea o misiune nu tocmai ușoară: să împrietenească treptat câinele cu noul membru al familiei.

Primele ”întâlniri” dintre cățel și bebeluș vor avea loc în spații neutre, și vor începe cu mici ședințe de interacțiune între patruped și hăinuțele micuțului. Abia după ce câinele se va simți confortabil în prezența bebelușului se va trece la socializarea în interiorul locuinței.

Prezența bebelușului poate constitui motiv de stres pentru animal, mai ales că o mare parte din atenția stăpânilor, care până atunci se îndrepta asupra cățelului, este acum focusată pe noul venit. Atenție, animalele pot reacționa agresiv din gelozie, așa că nu vor fi lăsate niciodată nesupravegheate în preajma bebelușului.

Este musai ca animalul să beneficieze de plimbări regulate ca și mai înainte pentru a nu se simți abandonat, iar în interiorul locuinței va trebui să existe un loc numai al lui, în care se poate retrage în voie atunci când simte nevoia.

Bebelușii pot stresa excesiv cățelul dacă sunt lăsați să se joace împreună, iar trasul de coadă sau de urechi nu e tocmai pe placul animalelor, care pot reacționa neprevăzut. Nu lăsați copilul să bruscheze cățelul și fiți tot timpul cu ochii în patru pentru a preveni eventuale conflicte! Cu puțină răbdare, după câteva luni, relațiile între cei doi vor intra pe făgașul normal și toată lumea va fi cât se poate fericită!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net