Țăranii din Fundata, vizitaţi şi de lup, şi de urs în aceeaşi zi

Ultima actualizare:

    Ursul a intrat în gospodăria unui țăran din Fundata, Brașovfoto: captură
Ursul a intrat în gospodăria unui țăran din Fundata, Brașovfoto: captură

Nu mai este liniște la Fundata, în județul Brașov, de câteva săptămâni. Aproape în fiecare noapte animalele sălbatice dau iama în gospodăriile oamenilor, în căutare de hrană.

Alarmant este faptul că sălbăticiunile nu se mai sperie de oameni și îndrăznesc să atace chiar în plină zi. Un astfel de incident a avut loc în urmă cu două zile, când un lup a dat atacul la o turmă de oi din curtea unui localnic.

Toată scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere montate la intrarea în casă. Pe imagini se poate vedea cum lupul intră în curte, sperie mioarele care fug pe unde apucă pentru a-și salva viața. Patrupedul urmărește o oaie, sare pe ea și o omoară pe loc. Apoi, lupul trage oaia înapoi spre pădure pentru a-și savura masa.

În aceeaşi seară și ursul a făcut o vizită în aceeași gospodărie. Nu a găsit nimic de mâncare așa că și-a continuat liniștit drumul prin sat.

Primarul face un apel disperat pe Facebook

Pe pagina personală de Facebook, primarul comunei Fundata, Marian Pâtea, face un apel disperat către autoritățile care au competența să acționeze în astfel de cazuri. Edilul spune că, în ultimele săptămâni, animalele sălbatice au omorât 20 de oi și o vacă. ”Am ajuns să dormim îmbrăcați si cu bâtele la ușă, să fugim cât mai repede de la unii la alții, să ne ajutăm în alungarea sălbăticiunilor ce ne atacă proprietățile. Unii localnici dorm în podurile grajdurilor pentru a-și păzi animalele de atacul urșilor. După lăsarea serii ți-e frică să mai pleci din curte că te poți întâlni pe drum cu salbaticiunile. Nu putem fi indiferenți în această problemă care ar putea să producă și pagube umane în localitatea noastră. Dacă de viața sălbăticiunilor agresive sunt responsabili cei care ar încerca să le anihileze, atunci de viața unui om care, Doamne ferește ar fi victima acestora, cine va fi responsabil? Să nu uităm că viața si integritatea cetățeanului este mai presus de orice”, a scris pe Facebook primarul comunei Fundata.

O soluție pentru rezolvarea acestor probleme pare să nu se găsească. Autoritățile își pasează responsabilitatea dintr-o parte în alta pentru că reprezentanții instituțiilor nu știu cine și cum ar trebui să intervină în cazul prezenței sau atacurilor animalelor sălbatice.

image
image
image
image
image
image
bani multi pensie jpg
Luna capsunilor jpeg
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
butoaie vin pivnita jpg
image png
Lamborghini Veneno  Roadster  (1) jpg
Elevi liceu Romania FOTO Mircea Moira   Shutterstock jpg
saptamana modei paris profimedia (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net