Taxa Covid 19 la terasă. Cât pun patronii la nota de plată și ce zice Fiscul

Ultima actualizare:

    Clienții WHYS Bar au fost puși să plătească taxă pentru COVID-19Foto: Facebook/WHYS Bar
Clienții WHYS Bar au fost puși să plătească taxă pentru COVID-19Foto: Facebook/WHYS Bar

De la 1 iunie, avem liber la terase, doar că și costurile sunt mai mari. Pe lângă nota propriu-zisă, clienții mai au de achitat și taxa COVID 19. Aceasta apare pe bonul fiscal și este în valoare de 1 leu de persoană, după cum a stabilit un proprietar de local.

Fiecare patron de terasă face fix ce-l taie capul. După ce Ministerul Sănătății, a impus reguli stricte de funcționare a localurilor în aer, printre care reducerea numărului de mese, dar și achiziționarea de dezinfectanți, meniuri unice, măști și mănuși, unii proprietari îi pun pe clienți la cheltuială.

Robert Turcescu a postat  pe pagina sa de Facebook o notă de plată, emisă în 4 iunie, în care apare trecută taxa COVID-19, în valoare de 5 lei, pentru cinci clienți aflați la masă.

Aceasta a fost emisă de WHYS Bar, aflat pe Calea Victoriei. Bonul total este de 82 de lei. Întrebat de reporterul Click! care este motivul introduceri taxei, reprezentantul localului a dat din colț în colț. 

Inițial, a spus că a fost o neînțelegere, după care a anunțat că avocatul firmei va da toate detaliile. Potrivit celor de la economica.net, explicația primită de ei a fost alta.

Pe nota de plată eliberată de WHYS Bar apare taxa COVID 19
Pe nota de plată eliberată de WHYS Bar apare taxa COVID 19

”Am pus-o din cauza costurilor de distanțare socială ale restaurantului. Și pentru că toată lumea făcea așa. Și celelalte restaurante, și dentiștii”, ar fi răspuns persoana de la WHYS Bar.

Oficial nu există, deocamdată, un răspuns de la Fisc, ci doar pe surse.

Ce spun cei de la Fisc despe taxa Covid 19 la terasă 

“Taxa aceasta nu are nici un suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, prețul unui serviciu. Bineînțeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului și nu este aruncat la final, fără știința lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecția Consumatorilor”, au explicat sursele pentru economica.net. 

Primii care au practicat o astfel de taxă au fost stomatologii. Clinicile care au tratat pacienții în perioada stării de urgență au cerut sume imense pentru ”Protocolul de  Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid”.

Spre exemplu, Dental Med a impus 400 de lei pentru pacienții clincii, 550 de lei pentru pacienții externi și 1.000 de lei pentru cazurile de extremă urgență, cum ar fi: avulsii dentare, traumatisme, hemoragii extreme ce pot fi gestionate în ambulator.

Tarifele extra au fost valabile până la 15 mai.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/motivele-pentru-care-multe-terase-au-ramas-inchise-bani-multi-cheltuiti-incasari-mici

https://www.click.ro/news/bucuresti/se-da-drumul-la-petreceri-poftiti-vacanta-culinara-sau-la-terase

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net