Topul destinaţiilor unde se poate schia

Ultima actualizare:

    În Austria, Franţa şi Italia s-au deschis deja pârtiile
În Austria, Franţa şi Italia s-au deschis deja pârtiile

Pentru tine, sezonul de schi poate începe mai devreme. Chiar dacă la noi nu a nins şi pârtiile sunt închise, în alte ţări vecine resorturile de la munte sunt pline de turişti. Dacă iubeşti sporturile de iarnă şi nu ştii ce să faci în mini-vacanţa de săptămâna viitoare, poţi să-ţi pregăteşti placa de snowboard sau schiurile şi să alegi o destinaţie europeană.

Iarna se instalează mai greu şi pleacă mai greu. Cel puţin pe pârtii. La noi, cu puţin noroc, vom schia la sfârşitul lui decembrie, însă în multe staţiuni din Europa pârtiile sunt albe, cu zăpadă consistentă. Potrivit skiresort.info, în acest moment sunt deschise 116 resorturi de ski în întreaga lume. Cea mai mare concentraţie este în Europa (71). Austria numără deja 23 de resorturi deschise, Italia 9, Germania 7, Norvegia 7, Suedia 6, Finlanda 4, Franţa 2.

Austria este una dintre destinaţiile preferate inclusiv de către români. Aici, celebră este staţiunea Hintertux, ale cărei pârtii sunt la înălţimi de 1.500-3.250 de metri, iar stratul de zăpadă ajunge în acest moment la 25 cm. În apropiere, la Solden, sunt deschişi 83 de kilometri de pârtii din totalul de 144 km. Aeroportul cel mai apropiat este Innsbruck, însă puteţi ajunge acolo şi zburând până la Salzburg sau Munchen, apoi să luaţi trenul, sugerează specialiştii de la Tripsta. Ischgl e o altă destinaţia faimoasă datorită faptului că are cea mai extinsă suprafaţă pentru schiat la peste 2.000 de metri dintre toate staţiunile din Austria. Majoritatea pârtiilor sunt orientate către nord şi nord-vest, ceea ce face ca, odată ce s-a aşezat, stratul de zăpadă să rămână. Cea mai apropiată gară de Ischgl este Landeck, de unde pleacă frecvent autobuze către staţiune.Franţa propune una dintre cele mai bune destinaţii pentru vacanţele la schi. Chiar sâmbătă (26 noiembrie) s-au deschis pârtiile Val d’Isère, cu înălţimi cuprinse între 1550-3455m. Doi gheţari pe care se poate schia, precum şi aparatură de ultimă generaţie pentru zăpadă artificială o fac destinaţia perfectă pentru o vacanţă de iarnă. Oricum, stratul de zăpadă măsoară acum 50 cm.

simeon stalpnicul png

Puteţi ajunge cu avionul până la aeroporturile din Chambery, Grenoble, Geneva sau Lyon, iar de acolo cu autobuze publice sau cu o maşină închiriată. Se poate schia şi pe pârtiile de la Val Thorens, situate în apropiere, deşi sunt deschişi doar 30 km din cei 600 disponibili. Totuşi avantajul e că suprafaţa este mai compactă şi are mai multă zăpadă. În prezent, stratul de omăt măsoară 85 cm. Puteţi ajunge cu trenul până în staţia Moutiers, de unde autobuzele merg regulat către staţiune.Şi în Italia se poate schia la această vreme. Sunt deschise pârtiile din nord, de la graniţa cu Elveţia şi Austria. Spre exemplu, la Solda all’Ortles sunt deschise 20 din cele 44 de pârtii, iar stratul de zăpadă măsoară 30 cm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
test intersectie jpeg
bucovina sat jpg
ceapa freepik jpg
Domul din Milano FOTO Shutterstock
băutură  foto   Shutterstock jpg
vile plutitoare maldive jpg
habitat sentinel deep profimedia (1) jpg
conacul himura captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net