Topul miniștrilor lui Dacian Cioloș care dau cu bâta-n baltă

Ultima actualizare:

    Membrii Cabinetului Dacian Cioloș nu-și închipuiau la data investiturii prin câte furci caudine urmează să treacăfoto: Gov.ro
Membrii Cabinetului Dacian Cioloș nu-și închipuiau la data investiturii prin câte furci caudine urmează să treacăfoto: Gov.ro

Cabinetul Dacian Cioloș se dovedește a fi unul foarte puțin atent cu imaginea sa publică. În mai puțin de 150 de zile de la instalarea sa oficială, tehnocrații s-au dovedit extrem de liberi în exprimare, ținând cont de poziția pe care o ocupă și de tonul pe care ar trebui să-l dea. Iar asta nu sună deloc bine! Nici pentru ei, nici pentru noi!

Click.ro a realizat pentru dumneavoastră un Top 5 al celor mai șocante declarații ministeriale, ”perle” oferite cu multă nonșalanță de oameni cu studii universitare care știau din capul locului, sau cel puțin ar fi trebuit să știe, că se află sub lupa opiniei publice și a partidelor, cele care i-au acceptat scrâșnind din dinți, indiferent de culoarea politică. Deși au apărut deja unele zvonuri privind remanierea după Paști a unor membrii ai cabinetului Dacian Cioloș, politica ce pare că are în prezent întâietate la Palatul Victoria e cea care vorbește despre menținerea actualei echipei guvernamentale până la alegerile parlamentare de la finele toamnei. Ce va ieși, vom vedea!

Lider detașat al declarațiilor incendiare este Achim Irimescu, ministrul Agriculturii

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, conduce detașat acest clasament al celor mai neinspirate, cel puțin, declarații ministeriale. Irimescu ne-a făcut la finele lui martie să ne ridicăm ochii din farfuriile noastre cu ciorbă atunci când a declarat, fără a fi retractat ulterior, că salamul expirat din galantere e pur și simplu frecat cu oțet și reintrodus în circuitul de vânzare. La fel s-ar proceda și în cazul brânzei, cu singura diferență că în acest din urmă caz s-ar schimba saramura. Apoi a continuat, precizându-ne că România, în calitatea sa de piață de desfacere de mâna a zecea, suportă și produse cu termenul de garanție expirat. Apoi, s-a gândit că nu a surprins suficient opinia publică și a supralicitat, afirmând că în ultimii cinci ani, deci încă din vremea președinției lui Traian Băsescu, s-au scos din România, cu ajutorul ”camioanelor, 35 de miliarde de euro, către Elveția”. Primul care a reacționat a fost fostul șef al statului, Traian Băsescu, care nu a ezitat să-l califice pe Irimescu drept un ”dezaxat”, fiindcă cifra despre care vorbește e mai bine de jumătate din PIB-ul anual al țării. ”Ori ministrul Achim Irimescu e un dezaxat și atunci trebuie scos din guvern, ori, dacă Irimescu e sănătos, SRI trebuie să-și piardă liderii, ce trebuie arestați pentru că nu m-au informat”, a mai spus Traian Băsescu. El s-a arătat uimit de o asemenea afirmație spunând că e inexplicabil ca niște camioane cu bani să treacă de vameși, de poliția de frontieră, de agenți ai serviciilor. În cele din urmă a reacționat și premierul Dacian Cioloș, care a declarat sec că ”Irimescu trebuie să-și asume declarațiile, nefiind mandatat de Guvern pentru a le face”.

Același Achim Irimescu declara la începutul lunii martie, în plină criză a bebelușilor din zona Pitești – Curtea de Argeș, grav bolnavi din cauza îmbolnăvirii cu bacteria E.coli, că aceasta a fost descoperită în produse ale companiei ”Lactate Brădet”, din zona amintită. După aceste declarații firma a intrat într-un real picaj economic, din care foarte probabil nu-și va mai reveni, în ciuda faptului că nu există dovezi evidente care să facă indubitabilă legătură dintre produse, bacteria și îmbolnăvirea copiilor în cauză.

Raluca Prună are și bile negre, și albe

Ministrul Justiției, Raluca Prună, ocupă și ea un loc de frunte în acest top. În preajma Crăciunului, Raluca Prună a lăsat să se înțeleagă pentru un cotidian central că poate ar fi indicat să nu-i mai fie prelungit mandatul Laurei Codruta Kovesi la conducerea DNA. Opinia publică și o serie de ambasadori prezenți la București i-au schimbat în mai puțin de 24 de ore opinia numitului ministru, în prezent Laura Codruța Kovesi pregătindu-se pentru un nou mandat la conducerea instituției amintite mai sus. Dar aceeași Raluca Prună a recidivat în cursul lunii martie. În plină discuție despre adoptarea ordonanței de urgență privind interceptările telefonice, mai ales în condițiile intensificării actelor de terrorism în Occident, Raluca Prună a scris pe pagina ei de facebook o serie de afirmații, insuficient analizate, din care reieșea că drepturile omului pot fi privite ”ca un lux”. Ea a stârnit mânia deputaților, care au decis să analizeze o moțiune simplă la adresa ministrului, primul gest de asemenea natură din istoria cabinetului actual. Indiferent de rezultatului votului, ministrul nu va putea fi însă demis. Despre Raluca Prună trebuie însă adăugat și amănuntul, deloc semnificativ, al implicării în demersul suspendării până la 1 septembrie a prevederilor legii ce permiteau eliberarea condiționată a deținuților ce au scris cărți pe durata executării pedepsei. În caz contrar, producția la hectar de cărți științifice elaborate după gratii ar fi crescut ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Actualul ministru al Sănătății e și el în Top 5 

La sfârșitul lunii ianuarie, ieșea la rampă ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu. Acesta declara nici mai mult, nici mai puțin decât că dacă ar fi să raporteze sistemul de sănătate la ansamblul societății, ”aș spune că este peste medie”. În opinia sa, românii preferă să critice fără să privească spre ei înșiși, fără să conștientizeze la ce se raportează. O lună mai târziu, destinul i-a jucat o festă ministrului, în cazul bebelușilor din zona județului Argeș îmbolnăviți cel mai probabil cu bacteria E.coli, sistemul pe care el îl ridica în slăvi nereușind cu certitudine să identifice nici cauza îmbolnăvirilor, ce au dus inclusiv la decese, nici la sursa ce a contribuit la numărul mare de cazuri înregistrate.

Lecția lui cum să muncim pe doi lei în viziunea Ancăi Paliu Dragu

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Paliu Dragu, a declarat în decembrie anul trecut, că românii ar face bine să muncească ”și pe doi lei”, dându-le exemplu celor din Brazilia și din India. Ulterior ea a dat vina pe jurnaliști care i-ar fi scos chipurile din context declarația, dar e de remarcat că de atunci încoace ministrul Anca Paliu-Dragu evită cu multă atenție să mai deschidă gura în preajma jurnaliștilor.

Uite Papa, nu e Papa!

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, declara în a doua jumătate a lunii martie, după o vizită la Vatican, că Papa Francisc refuză să vină în România din cauza scandalului ”Cathedral Plaza”, adică din cauza ridicării cu aprobări ilegale sau care se plasau la limita legalității a clădirii de birouri din preajma catedralei romano-catolice din București, declarat monument istoric. De altfel, chiar Conferința Episcopală Catolică Română a preferat să salute acest punct de vedere, deși lucrurile nu stau așa în realitate. Nunțiul papal în România, Miguel Maury Buendía, a vorbit recent în termeni diplomatici și rezervați despre posibilitatea unei asemenea vizite papale într-o perioadă oarecare de timp, fără a oferi însă un calendar de timp. Dar fără a face nici cea mai vagă referire la chestiunea ”Cathedral Plaza”. Una peste alta, șansele ca o asemenea vizită să se materializeze sunt practic egale cu zero în timpul pontificatului Papei Francisc.

Ar mai trebui adăugat câte o frază și despre doi miniștri ”speciali”. Primul dintre ei, Petre Tobă, cel care conduce Ministerul Afacerilor Interne, este suspectat, de câteva luni bune, că și-a plagiat teza de doctorat. Tobă e unul dintre miniștrii cabinetului Cioloș care preferă să evite contactul cu presa. Rămânerea sa în funcție s-a făcut și se face, cel puțin, cu sprijinul tacit al premierului Dacian Cioloș, dar și al colegului său de cabinet, Adrian Curaj, Ministrul Educației Naționale și al Cercetării Științifice, care nu dorește sau nu poate să lămurească o dată pentru totdeauna chestiunea rezolvării în baza legii a statului plagiatelor și a retragerii titlurilor de doctor. Mai ales în cazul în care acest lucru e cerut public de cel care l-a obținut prin alte metode decât cele științifice tradiționale, cum ar fi cazul fostului premier Victor Ponta.  

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net