Ultimele zile din viaţa miliardarului Dan Adamescu

Ultima actualizare:

     Dan Adamescu a fost tratat ca un animal în puşcărie, acuză nora omului de afaceri mort luni, în spital
Dan Adamescu a fost tratat ca un animal în puşcărie, acuză nora omului de afaceri mort luni, în spital

Controversatul Dan Adamescu (68 de ani) s-a stins luni noapte, grav bolnav, supărat şi ruinat. ”Nu a mai vrut să trăiască”, a spus de la Londra fiul său Alexander. Ar vrea să îşi conducă tatăl pe ultimul drum, dar pe numele lui este emis un mandat european de arestare.

Fabuloasa vilă a lui Dan Adamescu, din cartierul Primăverii, părea pustie ieri. Nici o mişcare, nici un sunet. Omul de afaceri, cu o avere estimată în 2011 la aproape un miliard de euro, a trăit în lux toată viaţa. Avea mai multe case, dar în ultimul timp locuia într-o proprietate de vis cu 18 camere care a costat 5 milioane de euro şi care a aparţinut liderului comunist Gheorghe Maurer.

Vila de 5 milioane de euro din Cartierul Primăverii era ieri pustie
Vila de 5 milioane de euro din Cartierul Primăverii era ieri pustie

Dacă în anul 2011 era considerat al doilea cel mai bogat om din ţară, celebrul afacerist a murit ruinat, foarte bolnav, părăsit de fosta soţie şi cu fiul iubit în străinătate. Problemele au apărut când a fost acuzat şi condamnat pentru fapte de corupţie, în mai 2016, la 4 ani şi patru luni de închisoare cu executare. Autorităţile au pus sechestre pe avere, soţia a cerut divorţul şi jumătate din avere, iar firmele au falimentat una câte una.

Vestea că Dan Adamescu s-a stins nu i-a luat prin surprindere pe fiul său, Alexander, şi pe soţia acestuia, Adriana Constantinescu. Aceştia locuiesc în Marea Britanie şi primeau veşti de la sora miliardarului, singura care îl vizita la spital şi la închisoare. 

”Dan Adamescu era extrem de bolnav. Nici un om sănătos nu poate să reziste condiţiilor din penitenciare. Tot ce este acolo este făcut să te dezumanizeze. Mizeria, igrasia, baia, toaleta turcească, care erau de nefolosit pentru el, dat fiind faptul că nu mai avea genunchi”, a declarat plângând Adriana Constantinescu, nora omului de afaceri, la Antena 3. 

Ultimele zile le-a petrecut pe un pat de spital, după o operaţie de protezare la genunchi. Însă, până să îl doboare bolile de care suferea şi care s-au agravat, pe Dan Adamescu l-au distrus condiţiile din arest.

Alexander a povestit condiţiile inumane în care a fost încarcerat tatăl său bolnav: cu 6 deţinuţi într-o celulă la subsol, de câţiva metri pătraţi, fără spaţiu de mişcare, cu un wc turcesc în care multimilionarul a fi căzut de mai multe ori în propriile excremente din pricina muşchilor atrofiaţi şi a genunchiului bolnav. Stătea în această ”cuşcă” 23 de ore pe zi şi avea doar o oră când era dus în alt spaţiu, ”exterior”, adică o încăpere închisă de 30 mp, cu grilaje în loc de tavan, extrem de insalubră.

Alexander Adamescu şi soţia sa, Adriana Constantinescu, sunt devastaţi
Alexander Adamescu şi soţia sa, Adriana Constantinescu, sunt devastaţi

Printre lacrimi şi strigăte de durere, Adriana Constantinescu a acuzat că omului de afaceri i s-a refuzat accesul la tratament. De asemenea, fiul lui Adamescu, Alexander, a spus că nu este de explicat cum i s-a putut refuza o eliberare condiţionată cu câteva zile înainte de a se prăbuşi. ”Procurorii susţineau că trebuie să rămână în închisoare pentru că a stat prea mult în spital. Oricine ar fi în starea lui nu ar fi meritat un astfel de tratament”, a declarat Alexander, citat de aceeaşi sursă.

Cei doi au mai povestit la Antena 3 că moartea lui Dan Adamescu ar fi fost grăbită de infectarea cu bacterii din închisoare, dar Administraţia Naţională a Penitenciarelor a negat că deţinutul ar fi avut un astfel de diagnostic. Bolnav de cel puţin 15 afecţiuni, operat la genunchi, Dan Adamescu nu a mai rezistat. ”Nu a mai vrut să trăiască”, a spus fiul său.

Click! spune

Deşi au divorţat cu scandal, fosta soţie, Carmen Adamescu, se ocupă de funeraliile omului de afaceri. Ea a anunţat ieri că defunctul va putea fi omagiat pentru ultima oară la Biserica Domniţa Bălaşa până mâine la prânz, după care va fi înmormântat la Cimitirul Evanghelic, vineri, la ora 14.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
masina electrica statie de incarcare foto Shutterstock
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
pepeni de dabuleni jpg
Boala Parkinson - diagnostic - medic - bolnav - pacient FOTO Shutterstock
amenintare cu bomba la ploiesti jpg
politia romana 18 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net