«Alo, păcănelele mi-au distrus viaţa. Ajutaţi-mă!»

Ultima actualizare:
Dr. Cristian  Andrei
Dr. Cristian Andrei

Pentru unii, din păcate, jocurile de noroc pot deveni o adevărată obsesie şi pot duce la dependenţă. E şi cazul lui George, un bărbat care a fost la un pas să-şi distrugă viaţa din cauza patimei sale. Din fericire, a găsit ajutor la timp şi a reuşit să se redreseze datorită unui program dedicat celor care se confruntă cu aceste probleme.

„Pot să spun că am trăit cele mai frumoase, dar şi cele mai urâte momente din viaţa mea, aici, în sala de joc”. Aşa îşi începe George povestea. O poveste cu o adolescenţă plină de constrângeri, interdicţii şi lipsuri.

Timpul a trecut, iar George s-a angajat şi a început să câştige proprii bani. S-a îndrăgostit şi a cerut-o de nevastă pe femeia iubită. A început să strângă bani pentru nunta pe care o visa şi într-o după amiază privirea i-a căzut pe o sală de jocuri de noroc. „Am fost curios şi am intrat, era o posibilitate de câştig, aş fi putut să îmi îndeplinesc tot ce visam”, continuă acesta. A fost începutul declinului. 

„Din acea zi am început să merg în sala de joc de parcă făcea parte din viaţa mea. Am cheltuit toţi banii pe care îi pusesem deoparte pentru nuntă. Norocul meu a fost că m-au ajutat părinţii să achit tot, iar eu i-am minţit şi nu le-am spus de dependenţa mea. După un an a venit pe lume fetiţa mea, iar primii ani de căsnicie au fost frumoşi, jocul de noroc rămăsese undeva în spate. Apoi am început să joc iar, din ce în ce mai mult, să pierd sume din ce în ce mai mari... m-am împrumutat pentru prima dată. Cheltuiam toţi banii, acasă eram absent, iar soţia a cerut divorţul. Au urmat certuri, datorii, dar la joc nu puteam renunţa. Mi-am dat seama că am o problemă şi am încercat să găsesc o soluţie”.

Salvarea lui a venit după ce a găsit pe Internet informaţii despre programul „Joc Responsabil”. „Vocea de la capătul firului era atât de caldă, am stat de vorbă 40 de minute şi m-am programat pentru o primă sedinţă. Am descoperit că resursele care m-au ajutat să merg mai departe existau în mine, dar nu ştiam că există.  După 4 luni de terapie am simţit că începe noua mea viaţă”, încheie bărbatul.

Click! spune

„Joc Responsabil” e singurul program dedicat persoanelor ce se confruntă cu probleme de joc şi care oferă un ajutor real acestora, dar şi familiilor lor. Programul pune la dispoziţie numărul 0800.800.099, prin intermediul căruia jucătorii au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog şi de a primi consiliere telefonică gratuită.

6 sfaturi să nu devii dependent de jocuri

Cristina Stamate, Horia Moculescu şi Nelu Ploieşteanu  sunt doar câteva dintre vedetele „dependente” de jocuri de noroc
Cristina Stamate, Horia Moculescu şi Nelu Ploieşteanu sunt doar câteva dintre vedetele „dependente” de jocuri de noroc

Specialiştii spun că împătimiţii jocurilor de noroc sunt de două feluri. Cei care joacă pentru a pierde bani, adică de plăcere şi cei care joacă din cauza unor probleme pe care le au, adică pentru a câştiga bani. Aceştia din urmă sunt cei care au cea mai mare nevoie de ajutor.Consultantul programului «Joc responsabil», dr. Cristian Andrei dă şase sfaturi pentru cei care stau în sălile de jocuri de noroc mai mult decât stau acasă.

Tot mai multe vedete pierd bani la aparatele de joc


    Cristina Stamate, Horia Moculescu şi Nelu Ploieşteanu  sunt doar câteva dintre vedetele „dependente” de jocuri de noroc
Cristina Stamate, Horia Moculescu şi Nelu Ploieşteanu sunt doar câteva dintre vedetele „dependente” de jocuri de noroc

Păcănelele fac din ce în ce mai multe victime, iar vedetele dependente de jocuri de noroc sunt destule. Cristina Stamate (69 ani) şi-a căpătat titulatura de “Regină a Păcănelelor” sau chiar de cea a Cazinourilor. Şi asta, întrucât îndrăgita actriţă este o împătimită a jocurilor de noroc. Stamate a fost surprinsă de fotoreporterii Click!, zilele trecute, stând ore întregi într-un cazinou unde îşi joacă toată pensia la aparate. 

Şi Nelu Ploieşteanu (64 de ani) “sparge” şi ultimul leuţ la jocurile de noroc. Lăutarul nu se poate lăsa de acest viciu şi a fost surprins în repetare rânduri de fotografii noştri prin cazinouri, unde stă şi câte şase ore. Patima acestuia pentru jocurile de noroc este atât de mare, încât artistul ignoră sfaturile medicilor şi-şi pune viaţa în pericol. Ploieşteanu are probleme cu inima şi nu are voie sub nici o formă să se enerveze.

Deşi, Horia Moculescu (78 de ani) trăieşte dintr-o pensie de 1.200 de lei pe lună, trage nădejde să dea norocul peste el şi să-şi rotunjească veniturile la cazinou. Totuşi, compozitorul spune că nu se duce cu mulţi bani la cazinou, iar atunci când câştigă, pleacă acasă, nu exagerează cu jocul.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net