Cele mai bune alimente care ard grăsimile
Dacă vrei să dai jos câteva kilograme trebuie să respecţi câteva principii de bază, universal valabile. Mai concret, trebuie să reduci porţiile, să mănânci sănătos, puţin şi des, să bei lichide multe şi să faci sport. Mai departe, pentru rezultate rapide, poţi apela la „ajutoare”.
Există câteva alimente renumite pentru puterea lor de a arde grăsimile.
Ceaiul verde este în top
Plin de antioxidanţi, el ajută la detoxifierea organismului, scade senzaţia de foame şi accelerează arderea grăsimilor.
Legumele cu un conţinut mare de apă
Sunt un amestec de săruri minerale, fibre, vitamine şi apă vie, spune nutriţionistul Valentin Vasile. Ele aduc un aport caloric foarte scăzut, astfel încât pot fi consumate în orice cantitate fără să îngraşe. Sunt recomandate toate legumele, cu excepţia leguminoaselor (mazăre, fasole uscată etc.), cât mai puţin preparate termic. Ele contribuie la curăţarea arterelor de rezidurile acide şi detoxifiază organismul.
Avocado
Nu trebuie să te fereşti să mănânci „grăsimi”, atâta timp cât ele sunt de bună calitate. Acidul oleic, conţinut în grăsimile monosaturate din avocado, potoleşte foamea. Plin de fibre şi proteine, acest fruct cremos se spune că poate topi grăsimea abdominală.
Cerealele integrale
În special orzul şi ovăzul sunt bogate în fibre şi, consumate la micul dejun, îţi oferă o senzaţie de saţietate toată dimineaţa, întăresc sistemul imunitar şi ard grăsimile.
Grepfrutul
Se spune că poţi să nu schimbi nimic la stilul tău alimentar, dar, dacă mănânci o jumătate de grepfrut înaintea fiecărei mese principale, vei slăbi o jumătate de kilogram pe săptămână. Acest fruct este foarte popular în dietele de slăbire deoarece conţine puţine calorii, dar mulţi antioxidanţi, fibre şi vitamine.
Ardeiul iute
Stimulează arderea grăsimilor şi transformă în energie caloriile consumate. Nu e recomandat dacă ai probleme cu stomacul.
Oleaginoasele şi seminţele
Reprezintă o sursă de acizi graşi esenţiali şi proteine vegetale care dau senzaţia de saţietate. În această categorie intră migdalele, nucile, alunele, seminţele de dovleac, de in etc. Toate se consumă în stare crudă şi, chiar dacă sunt bogate în calorii, nu trebuie să lipsească din meniul tău săptămânal.
Condimentele
Înlocuieşte sarea din mâncare cu ierburi aromatice. Pătrunjelul, cimbrul, oregano, rozmarinul, usturoiul, hreanul... toate acestea dau savoare mâncărurilor, au proprietăţi dezinfectante pentru intestin şi accelerează arderile.