Valul de cutremure s-a mutat din Galaţi, în Vrancea

Ultima actualizare:

Primul seism a fost duminică dimineaţă, la 11.58 şi a avut magnitudinea 3,5 pe scara Richter.

La aproape patru ore distanţă, s-a produs un nou seism, de 2,7 pe Richter, în judeţul Galaţi. Localnicii l-au simţit pentru că epicentrul a fost la suprafaţă, la 1 km adâncime.

Puţin înainte de miezul nopţii, aparatele au înregistrat un seism de magnitudine 3, pe Richter în Vrancea, iar la 0.23 încă unul, de 3 pe Richter.

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a explicat că seismele din Vrancea sunt o replică a cutremurului de 5,5 pe Richter produs în aceeaşi zonă duminica trecută.

„Ce se întâmplă acum sunt un fel de replici, au apărut mai târziu decât ne aşteptam. Ele reprezintă o activitate absolut normală şi e bine să apară astfel de replici, o eliberare completă a zonei (de energie, n.r.). În continuare, Vrancea reintră în regimul normal şi poate să apară cutremurele pe care le ştim de obicei, mici sau moderate, pot fi şi de 4, dar care apar în fiecare lună şi au o anumită rată de producere", a declarat Radulian.

Duminica trecută, un cutremur de magnitudine 5,5 pe Richter s-a produs în zona Vrancea. Seismul a fost cel mai puternic din ultimii patru ani şi s-a resimţit până la Chişinău şi în Bulgaria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
fructe legume frigider freepik jpg
istock vase chiuveta jpg
image png
Facebook Cover Page 1200x568 png
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
rusalii jpg
mario iorgulescu jpg
Ion Vianu, la Conferințele Teatrului Național jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net