Micuţa Maria, supranumită „Îngerul blond”, este româncă?

Ultima actualizare:

Maria a fost denumită „Îngerul blond”, imediat cum a fost cunoscută. După ce a fost găsită într-o familie de romi din Grecia s-a suspectat că nu aparţine adulţilor care pretind că sunt părinţii ei.

Conform Daily Mail, cuplul de romi Hristos Salis si Eleftheria Dimopoulou exploatau fetiţa, punând-o să danseze pentru bani sau să cerşească.

Poza fetiţei cu părul bălai a făcut înconjurul lumii, iar autoritatile locale au cerut ajutorul Interpol. Au fost făcute analizele ADN, din care a rezultat cu certitudine că cei doi romi care pretind că sunt părinţii fetiţei nu au nici o legătură de sânge cu aceasta.

În plus, cuplul de romi au spus până acum cel puţin trei poveşti despre copilă: întâi că ar fi părinţii naturali, apoi că i-a lăsat la ei o româncă.

Femeia romă a declarat, vineri, din inchisoare, că o romanca i-a încredinţat fetiţa ca să aiba grijă de ea în timp ce îşi face cumpărăturile şi că aceasta nu s-a mai întors, scrie dailymail.com.

„Nu i-am făcut nici un rău. O iubim şi ea ne iubeşte pe noi. I-am oferit tot ce am putut, aşa cum am facut pentru ceilalţi copii ai noştri”, a declarat ea, citată de aceeaşi sursă.

Femeia în vârsta de 40 de ani şi un bărbat de 39 de ani au fost acuzaţi de răpire de poliţia elenă şi se afla in arest preventiv. Fetiţa, care se numeşte Maria, a fost găsită alături de alţi 13 copii într-o tabără de romi din Farsala, săptămâna trecută.

Ofiterul de poliţie Vasilis Halatsis de teme că cei doi romi greci sunt implicaţi în activităţi de obţinere ilegală de beneficii sociale.

Trăsăturile fetiţei sugerează că aceasta ar proveni din estul sau nordul Europei, dar vorbeşte limba romani şi înţelege limba greacă.

image
image
image
image
image
image
Vladimir Putin si Kim Jong Un FOTO Profimedia jpg
IMG 2641 jpg
Băile Herculane Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (1) JPG
1 cuplu cu pusculita 1680613060 jpg jpeg
Dunărea  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (1) JPG
elevi romani scoala spania unsplash jpg
lidl jpg
mancare de tip fast food jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net