A luat-o judeţul la vale!

Ultima actualizare:

    Comuna Suceveni  Malul unui pârâu care traversează  localitatea s-a prăbușit pe o lungime  de zeci de metri, apa apropiindu-se  cu peste doi metri de primele case
Comuna Suceveni Malul unui pârâu care traversează localitatea s-a prăbușit pe o lungime de zeci de metri, apa apropiindu-se cu peste doi metri de primele case

Bătrânii îşi fac cruce şi se uită spre cer, tinerii se mută, copiii au scornit deja poveşti. Chemaţi de urgenţă, specialiştii au măsurat, s-au uitat în cărţi, au dat telefoane şi totul degeaba. În mai multe localităţi din judeţul Galaţi pământul a luat-o la vale şi nimeni nu ştie de ce şi când se va opri. Începutul a fost la Izvoarele, apoi a urmat Suceveni şi zilele trecute satul Paşca din Bereşti-Meria.

Comuna Izvoarele, prima lovită. Din 2013, a început să se caşte pământul în Izvoarele de Galaţi. În martie, au fost aproape zilnic alunecări de teren, ele finalizându-se la începutul lui aprilie cu una de proporţii, care a produs în centrul comunei, un crater cu o lungime de 300 de metri şi o lăţime de peste 250.


    Comuna Izvoarele  De patru ani, locuitorii din zonă sunt  terorizați de alunecări de teren
Comuna Izvoarele De patru ani, locuitorii din zonă sunt terorizați de alunecări de teren

”Este o crăpătură cu o deschidere de 60 de metri şi o lungime de 100 de metri”, a descris situaţia lt.col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, citat de adevarul.ro. La aproximativ 20 de metri de noul front deschis de natură, se găsesc şase case locuite de 14 persoane.A urmat Suceveni.


    Comuna Berești-Meria  Acum cinci zile a apărut o ”prăpastie” lungă de 150 m și adâncă de 7 m
Comuna Berești-Meria Acum cinci zile a apărut o ”prăpastie” lungă de 150 m și adâncă de 7 m

”Am citit în ziare, ne-au zis unii alţii care au fost la Izvoarele şi am zis că nu ni se poate întâmpla şi nouă, dar Dumnezeu ne-a pedepsit”, îşi aduce aminte Ion Radu ziua în care a văzut crăpătura. Acum 10 zile în comuna Suceveni, pământul a luat-o brusc la vale. Un mal al pârâului Oarba care trecea pe la marginea localităţii s-a prăbuşit pe o lungime de zeci de metri, apa venind acum cu peste doi metri mai aproape de primele case ale localităţii. A fost afectată deja o plantaţie de viţă de vie, iar panica este mare. Cei mai speriaţi sunt sătenii care stau în primele trei case din sat, pe care pământul ameninţă să le înghită primele.Izvorul care distruge un sat. Ultima zonă în care pământul a luat-o la vale este satul Pleşa din comuna Bereşti-Meria. Alunecarea de teren, apărută brusc acum cinci zile, se manifestă pe o lungime de 50 de metri, o lăţime de 50 de metri şi o adâncime între patru şi şapte metri. ”Prăpastia” este la circa 150 de metri de prima casă a localităţii. O falie lungă de aproximativ 50 de metri şi cu o adâncime estimată de pompieri la circa 4-7 metri s-a căscat la o distanţă de 150 de metri de case.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net