Maşinile astea aşteaptă eliminarea birului auto încă de anul trecut

Ultima actualizare:

    Peste două zile timbrul de mediu şi taxa de înmatriculare devin istorie
Peste două zile timbrul de mediu şi taxa de înmatriculare devin istorie

Mai sunt două zile până scăpăm de birul auto. Şoferii s-au mobilizat şi au făcut deja cozi la RAR în vederea înmatriculării maşinilor aduse din afară. Unii dintre ei aşteaptă de luni bune eliminarea timbrului de mediu: au “abandonat” maşinile chiar în faţa Registrului Auto Român!

Zeci de maşini zac în parcarea exterioară şi pe trotuarele din faţa Registrului Auto Român din Voluntari – Ilfov. Unele dintre ele au fost respinse la Inspecţia Tehnică şi aşteaptă reprogramarea, altele au reuşit să treacă testarea, dar nu au numere şi nu pot circula. Toate aşteaptă ziua de 1 februarie, pentru a fi înmatriculate fără taxa de poluare. “Sunt maşini aici din toamna anului trecut. Au venit să facă RAR-ul, dar aşteaptă să scoată taxa. O să fie haos, că au parcat pe unde au apucat şi acum dacă vrea să iasă vreunul din ăia din spate nu mai are loc de ăştia din faţă. Până şi trotuarul e ocupat de maşini care aşteaptă să dispară taxa”, ne-a spus nea Marian, paznicul de la RAR Voluntari.

De marţi, demersul şoferilor care vor să înscrie în ţară maşini aduse din străinătate va fi mult simplificat. Asta pentru că odată cu timbrul de mediu dispare şi taxa de înmatriculare care se plătea la primărie, în valoare de 60 de lei. Unde mai pui şi drumurile scutite la administraţia locală şi la Fisc. Iată ce trebuie să conţină dosarul auto de la 1 februarie, potrivit portalului acteinmatriculareauto.com:


    Click! îţi spune de ce acte mai ai nevoie acum ca să înscrii o maşină
Click! îţi spune de ce acte mai ai nevoie acum ca să înscrii o maşină
  • Cererea de înmatriculare a solicitantului;
  • Fişa de înmatriculare vizată la Direcţia Taxe şi Impozite Locale de care aparţine cumpărătorul;
  • Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
  • Certificatul de autenticitate eliberat de RAR;
  • Documentul care atestă dreptul de proprietate, în original şi copie;
  • Actul de identitate al solicitantului, în original şi copie;
  • Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice;
  • Copia asigurării RCA – minim luni;
  • Documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
  • Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare – 37 RON (se achită la Trezorerie, prin virament bancar, Internet Banking)
  • Dovada achitării plăcuţelor cu numărul de înmatriculare (40 lei pentru număr la rând, respectiv 85 lei pentru număr preferenţial).

«O înscriu repede până nu se răzgândesc guvernanţii»

simeon stalpnicul png

„Am auzit că s-a scos taxa asta nenorocită şi am zis că acum e  momentul să cumpăr. Pusesem ochii pe un Ford Focus, dar nu l-am luat din cauza taxei. Acum, ia-l de unde nu-i! L-a luat altcineva. Trebuie să cumpăr ceva urgent şi să o înscriu până nu se răzgândesc ăştia şi vin cu altă taxă de poluare”, ne-a mărturisit şi  Nicolae Ţaghină, un bucureştean în vârstă de 52 de ani.

Iată cele mai importante taxe ce vor fi eliminate de la 1 februarie!


    Cozile care ne-au  mâncat zilele ar putea  deveni istorie
Cozile care ne-au mâncat zilele ar putea deveni istorie

Adio, taxe inutile pentru cazier sau pentru schimbarea numelui! Adio şi cozi la ghişee de la 1 februarie! Cel puţin aşa sperăm. Un număr de 22 de taxe nefiscale, percepute pentru diferite servicii prestate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi eliminate începând de miercuri, anunţă ministerul.

Se va elimina taxa de 10 lei pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, documentul urmând a fi eliberat gratuit.Ministerul Afacerilor Interne mai arată că vor fi eliminate opt taxe care erau necesare pentru eliberarea unor documente la ghişeele Direcţiei Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor:

  • Taxă pentru examinare în vederea obţinerii permisului de conducere pentru autovehicule din categoriile şi subcategoriile A şi B - lei, categoriile şi subcategoriile C şi D- 2lei;
  • Taxă pentru examinarea persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere, precum şi a persoanelor care au fost respinse de trei ori la examen, dar şi pentru persoanele care nu au absolvit o şcoală de conducători de autovehicule, cu excepţia celor pentru categoriile B, B1, B+E - 84 lei;
  • Taxă înmatriculare permanentă sau temporară pentru autovehicule şi remorci - 60 lei– 145 lei;
  • Taxă de autorizare provizorie a circulaţiei autovehiculelor şi remorcilor neînmatriculate permanent sau temporar – 9 lei;
  • Taxe de autorizare a circulaţiei pentru probe a autovehiculelor şi remorcilor – 414 lei;
  • Înregistrarea cererilor persoanelor fizice şi juridice privind furnizarea unor date din Registrul naţional de evidenţă a persoanelor– 5 lei.

Pe lângă acestea, vor fi eliminate alte trei taxe: pentru aplicarea, de către instituţiile prefectului, a apostilei pe actele oficiale administrative, la solicitarea persoanelor fizice (22 lei) sau juridice (44 lei), precum şi înregistrarea cererilor pentru aplicarea apostilei (3 lei).Totodată, de la 1 februarie, din costul paşaportului vor fi eliminate taxa pentru serviciul public prestat, respectiv 22 lei, şi tariful suplimentar pentru eliberarea paşaportului simplu temporar, 100 lei. Potrivit noilor reglementări, taxele pe care le vor achita cetăţenii pentru eliberarea paşapoartelor, în cazul cererilor depuse în ţară, vor fi următoarele:

  • Paşaportul simplu electronic (cu valabilitate 5 ani, eliberat persoanelor peste 12 ani) - 25lei;
  • Paşaportul simplu electronic (cu valabilitate 3 ani, eliberat persoanelor sub 12 ani) - 234 lei;
  • Paşaportul simplu temporar (cu valabilitate 1 an) - 9lei.

Tot de la 1 februarie, va fi eliminată şi taxa de 22 lei pentru furnizarea datelor din Registrul Naţional de Evidenţă a Paşapoartelor Simple şi pentru eliberarea adeverinţelor referitoare la: exercitarea dreptului la liberă circulaţie în străinătate; istoric de paşapoarte; perioada în care solicitantul a avut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate.

Alte şase taxe extrajudiciare de timbru şi două taxe consulare pentru servicii prestate în domeniul evidenţei persoanelor şi al stării civile vor fi eliminate:

simeon stalpnicul png
  • Taxa pentru eliberarea certificatelor de atestare a cetăţeniei şi a domiciliului; eliberarea copiei de pe decizia de schimbare a numelui; eliberarea şi preschimbarea actelor de identitate pentru cetăţenii români; înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei; eliberarea cărţii de identitate provizorii -  5 lei;
  • Taxa pentru schimbarea numelui  - 15 lei;
  • Taxa pentru eliberarea certificatelor de atestare a cetăţeniei şi a domiciliului - 22 lei,
  • Taxa pentru  identificarea unei persoane pe teritoriul României - 35 lei.

Creşte salariul minim, dar cresc şi amenzile de circulaţie

simeon stalpnicul png

Una caldă, una rece, pentru români, de la 1 februarie. Salariul minim va creşte cu 200 de lei, dar odată cu el vor fi majorate şi punctele de amendă. Unii pensionari vor primi bani mai mulţi, iar studenţii vor circula gratuit pe calea ferată. Iată mai jos principalele modificări care intră în vigoare peste două zile!

Bani în plus la salariu. Salariul minim brut va creşte cu 200 de lei, de la 1.250 de lei la 1.450 de lei. Netul, suma primită în mână de angajat, va creşte astfel cu 140 de lei.

Mai mulţi bani pentru părinţi. Indemnizaţia aferentă concediului pentru creşterea copilului se raportează la salariul minim brut, astfel că suma va creşte de la 1 februarie de la 1.062,5 lei la 1.232,5 lei.Zilierii primesc un tarif minim majorat. Muncitorii necalificaţi care desfăşoară activităţi ocazionale se vor bucura şi ei de venituri mărite. Potrivit legii, „cuantumul remuneraţiei brute orare stabilite de părţi nu poate fi mai mic decât valoarea/oră a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”. De la 1 februarie, valoarea pe oră a salariului minim brut va fi de 8,735 lei (la o medie de 166 de ore de lucru pe lună).Amenzi mai mari. Un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut, iar după majorarea venitului se vor înăspri şi sancţiunile. Amenda minimă va creşte de la 250 de lei la 290 de lei.Bani mai mulţi pentru unii pensionari. Pensiile mai mici de 2.000 de lei vor fi scutite de impozitul pe venit. Totodată, pentru contribuţia la sănătate a pensionarilor, banii nu vor mai fi opriţi din pensie, ci vor fi achitaţi din bugetul de stat. Ambele măsuri se vor traduce, începând cu veniturile aferente lunii februarie, printr-o creştere a pensiilor.Scutiri pentru transportul studenţilor. 452.609 de studenţi vor beneficia de miercuri de transport gratuit pe CFR.


    Mamele primesc  indemnizaţii mai mari
Mamele primesc indemnizaţii mai mari

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net