Preţurile alimentelor au crescut înainte de reducerea TVA
Ultima actualizare:
Comercianţii nu vor să iasă în pierdere. Institutul Naţional de Statistică (INS) îi demască: alimentele s-au scumpit în luna mai chiar înainte de reducerea TVA de la 24% la 9%, de la 1 iunie.
Cele mai mari scumpiri faţă de aprilie au fost consemnate la fructe proaspete, cu 13,06%, iar faţă de luna decembrie 2014 cu 25,79%. Şi cartofii s-au scumpit cu 13,04% faţă de aprilie, şi cu 17,74% faţă de decembrie.
La fructe şi conserve din fructe preţurile au crescut cu 6,94% faţă de aprilie, precum şi la legume şi conserve din legume - 5,14%. S-au ieftinit ouăle cu 4%, fasolea boabe şi alte leguminoase cu aproape 2,74%. La mărfurile nealimentare, combustibilii au avut preţurile cu cea mai mare creştere, de 1,25%.