Sabina, eleva cu bentiţă tricoloră, apărată de lege

Ultima actualizare:

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a stabilit că „fapta dirigintei de clasă de a solicita elevei Sabina Elena să nu mai poarte o bentiţă tricoloră în incinta unităţii de învăţământ, respectiv fapta de a deposeda eleva de bentiţă, constituie discriminare prin încălcarea dreptului la demnitate, pe criteriul convingeri”, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de Mediafax.

Dirigintei, care între timp a fost schimbată din funcţie, i-a fost aplicată o amendă de 400 de lei.

CNCD a decis să-l amendeze, tot cu 400 de lei, şi pe directorul liceului, pentru că „a săvârşit prin comportamentul său pasiv, respectiv neadecvat, o fapta de discriminare, constând în tratamentul injust la care a fost supusă petenta”, se mai arată în comunicat.

La sfârşitul lunii martie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna informa că directorul şcolii şi adjuncţii săi au fost sancţionaţi cu observaţii scrise, în timp ce diriginta, care era şi profesor de Limba română la clasa Sabinei, a fost înlocuită în ambele funcţii.

Sabina Elena, elevă în clasa a IX-a la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, a mers la şcoală, în 15 martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, cu o bentiţă tricoloră, alături de câţiva colegi.

Ea a arătat că a primit ameninţări cu moartea pe o reţea de socializare după acest gest. Români din toată ţara au fost solidari cu fetiţa curajoasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net