Satul ăsta e Raiul "turiştilor" de alegeri

Ultima actualizare:

    Reporterii Click! au vizitat localitatea Petru Rareş, unde, pe 2 noiembrie,  au votat mai mulţi oameni pe listele suplimentare decât săteniFoto: Roberto Sălceanu
Reporterii Click! au vizitat localitatea Petru Rareş, unde, pe 2 noiembrie, au votat mai mulţi oameni pe listele suplimentare decât săteniFoto: Roberto Sălceanu

Petru Rareş – Giurgiu. Este un cătun uitat de Dumnezu, la zeci de kilometri de orice oraş. Puţini ştiu însă că aici turismul înfloreşte de la o zi la alta. Mai ales când sunt alegeri!

Se ajunge greu în satul Petru Rareş. Nu sunt indicatoare, iar hârtoapele din drumul forestier cu greu pot fi răzbite fără un 4X4. Efortul merită însă din plin, aşa că tot mai mulţi turişti îşi găsesc răgaz să viziteze principale puncte de interes din zonă. Şi sunt destule: Petru Rareş are primul stadion defrişat manual, pe bază de coasă, la marginea drumului, dar şi singurul cimitir din lume care funcţionează şi ca groapă de gunoi. Localnici sunt puţini, căci cei pe care nu i-a prins bătrâneţea aici au luat drumul străintăţii. Noroc cu turiştii, care însufleţesc micuţa aşezare cu iz de evul mediu. Ultima statistică ce ţine de demografia cătunului datează din 2 noiembrie 2014. Cu ocazia scrutinului pentru prezindenţiale s-a descoperit că în satul Petru Rareş, comuna Izvoarele, turiştii sunt mai mulţi şi mai activi decât localnicii. Din 115 persoane prezente la vot, 61 au fost străini de loc şi numai 54 sunt „fii ai uliţei”. Procentul celor care au votat în această ”atracţie” turistică pe liste suplimentare, faţă de cele permanente, este de aproape 113%. Asta în condiţiile în care media la nivel naţional se situează la un nivel de aproximativ 10 procente. „Mai vin străini, dar cine îi vede? Şi de-i vezi, nu ştii. Ce să îi faci? Las’ că n-o fi foc!”, spune Magdalena Chiosea, o localnică din Petru Rareş în vârstă de 56 de ani.

Sătenii se pregătesc cum se cuvine pentru un nou val de turişti. Aceştia sunt aşteptaţi duminică, 16 noiembrie, să admire frumuseţile enumerate mai sus. Vor fi, probabil, ultimii străini care vor vizita Petru Rareş pentru următorii ani. Când vor fi din nou alegeri!

Aici turismul înfloreşte de la o zi la alta
Aici turismul înfloreşte de la o zi la alta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
chicken 7249273 1280 jpg
controlor tren jpg
profesor
Incendiu de vegetatie langa localitatea Magurele din Ilfov  Foto Inquam Photos George Calin (4) jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
inghititi ape Italia 2 jpeg
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
otet de mere jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net