Mâncarea de pe stradă din Asia a devenit subiect de discuție în rândul turiștilor. „Eu am luat o bacterie la stomac și aproape 7 ani mi-am căutat de leac”

Vacanțele în Asia oferă experiențe de neuitat, atât în sensul pozitiv, cât și în cel negativ. Unii turiști spun că mâncatul „de pe stradă” poate fi fatal, în timp ce alții recomandă acest lucru.

Mâncarea asiatică a devenit subiect principal în rândul turiștilor: Sursă foto: Pixabay
Mâncarea asiatică a devenit subiect principal în rândul turiștilor: Sursă foto: Pixabay

„Am văzut și câini la proțap. Promit că încerc”

Potrivit adevărul.ro, turiștii care au vizitat Asia și-au povestit experiențele pe un grup dedicat călătoriilor. O româncă susține că „mâncatul de pe stradă” în Vietnam, este o ocazie de neratat.

„Vietnamul este una dintre țările în care dacă ajungi și nu mănânci pe stradă este ca și cum ai comite un păcat capital. De la supe excepționale până la frigărui mici, mititele cu arome și gusturi minunate, de la aluaturi care învelesc tocături sau legume delicioase până la dulciuri pe care le vei visa toată viață, mâncarea stradală a Vietnamului este absolut fabuloasă!

Fie pe stradă pe scăunele, fie la mici locante aparent prăpădite, fie în piețele de zi și de noapte, Vietnamul îți vă arata atâtea fețe culinare ale lui încât nu vei fi sătul niciodată! Și da, ca să știți: am văzut și câini la proțap! Nu am putut mânca, dar data viitoare promit că încerc!”, mărturisește Carmen.

„Eu am luat o bacterie din carne și mi-am căutat leac aproape 7 ani”

Pe de altă parte, un alt membru al grupului susține că a luat o bacterie din mâncarea stradală vietnameză. Femeia a găsit cu greu un remediu pentru rezolvarea problemei, luptându-se 7 ani cu o afecțiune cumplită la stomac. Medici i-au spus că este vorba despre o bacterie care se ia din țările de est, din produsele de origine animală.

„Mâncați de pe stradă, eu am luat o bacterie din carne și aproape 7 ani mi-am căutat de leac și aveam deja stomacul kaputt, bacteria se alimenta în stomacul meu... În România aveam diagnostic de gastrită și abia în străinătate după 7 ani de tratament am aflat că de fapt am o bacterie rezistentă la multe antibiotice. Biopsie, și multe gastroscopie, și test de respirație, colonoscopie... aveți idee? Trei diferite antibiotice am luat. Mi-am revenit, dar nu în România. Aveți grijă ce mâncați... poate am avut eu ghinion... Și acuma nu aș face experimente”, a spus Ika.

La rândul ei, Maria susține că, de fapt, câinii nu mai sunt considerați un preparat principal în zonele asiatice.

„Ici și colo se mai "păstrează" tradiția, lucrurile au început să se schimbe din punctul asta de vedere, chiar dacă vietnamezii mai au încă de lucrat la felul în care tratează animalele. Dar am văzut mulți oameni cu câini, la cafenele, cu ei în brațe, sau mâncând pe stradă, la o măsuță și câinele stand PE UN scăunel alături, am auzit pisici în lesă, la cafenea. Iar mâncarea vietnameză este de o diversitate incredibilă!”, spune Maria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
oras pixabay jpg
coada soricelului
Printesa diana bijuterii Profimedia jpg
cos gunoi adobe jpg
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net