Preparatele care te ajută să slăbești rapid și sănătos. Specialiștii le recomandă în toate dietele: „Vă vor oferi energia necesară”

Femeile se confruntă adesea cu problema legată de kilogramele în plus. Ei bine, dacă vrei să slăbești și să ai o alimentație sănătoasă, există câteva preparate pe care trebuie să le consumi. Specialiștii le numesc mese macro-echilibrate și susțin că te ajută să slăbești sănătos.

Preparatele care te ajută să slăbești sănătos / Sursă foto: Pixabay
Preparatele care te ajută să slăbești sănătos / Sursă foto: Pixabay

Potrivit shefinds.com, mesele macro-echilibrate conțin proteine, grăsimi și carbohidrați într-o cantitate potrivită, astfel că veți reuși să vă stimulați metabolismul și să vă luați doza de nutrienți necesară. Aceste preparate vă mențin nivelul de energie și, de asemenea, vă ajută să slăbiți sănătos.

Wrap cu ouă și legume/ Iaurt grecesc cu nuci și fructe de pădure

Potrivit unui dietetician și nutriționist, wrapul cu ouă și legume consumat la micul dejun îți oferă doza de energie necesară și ține sub control nivelul zahărului din sânge. Legumele precum spanacul, roșiile și ardeii sunt bogate în fibre, astfel că ajută la digestie și oferă sațietate.  

„Aceasta este o masă macro-echilibrată bună pentru a începe ziua cu tortilla integrală, ouă omletă, spanac, ardei gras, ceapă, avocado și un strop de brânză. Ouăle și brânza sunt o sursă bună de proteine de înaltă calitate pentru a susține repararea mușchilor și sănătatea metabolică, în timp ce avocado oferă grăsimi sănătoase și fibre”, spune Catherine Gervacio, potrivit sursei citate anterior. 

De asemenea, iaurtul grecesc reprezintă sursa ideală de proteine. Combinat cu fructe de pădure și nuci, acesta vă menține intestinul sănătos, iar proteinele favorizează sațietatea.

„Aceasta este o altă masă de mic dejun pentru cei care doresc să reducă nivelul colesterolului rău (LDL) din sânge. Iaurtul grecesc este bogat în proteine și oferă probiotice pentru sănătatea intestinului, fructele de pădure sunt sărace în calorii și antioxidanți, vitamine și fibre, în timp ce nucile oferă grăsimi sănătoase. Fibrele, grăsimile sănătoase și conținutul de probiotice din această masă ajută la un microbiom intestinal sănătos, care este legat de o mai bună gestionare a greutății și de reducerea inflamației”, susține specialistul.

Salata de pui la grătar cu quinoa și avocado/ Carne de vită cu broccoli

Salata de pui la grătar cu quinoa și avocado este un alt preparat, care face parte din mesele macro-echilibrate, recomandate de specialiști. Această salată conține vitaminele A, C, potasiu și magneziu. De asemenea, quinoa este bogată în fier, iar avocado conține antioxidanți care reduc stresul oxidativ și mențin organismul sănătos.

„Conținutul ridicat de proteine și fibre al acestei mese vă menține sătul mai mult timp, reducând aportul total de calorii. Grăsimile sănătoase stabilizează nivelul de zahăr din sânge, prevenind poftele. Această masă poate fi preparată cu ușurință cu piept de pui la grătar, verdețuri mixte (spanac, kale, rucola), quinoa, avocado, roșii cherry, castraveți, ulei de măsline, suc de lămâie și un strop de nuci sau semințe”, spune nutriționistul.

Broccoli oferă vitamine, minerale și fibre esențiale, iar aceste substanțe nutritive ajută la eliminarea kilogramelor în plus, mențin sănătatea și ajută digestia. Totodată, carnea de vită oferă sațietate și este recomandată în toate dietele.

„Această masă este alcătuită din fâșii de carne de vită slabă, broccoli, ardei gras, ceapă, usturoi, ghimbir, sos de soia cu conținut scăzut de sodiu, orez brun sau orez cu conopidă pentru o versiune cu puține calorii. În afară de profilul bogat în proteine și fibre al mesei, aceasta este, de asemenea, bogată în fier și vitamine din complexul B pentru a susține producția de energie și sănătatea metabolică generală, ajutând organismul să transforme eficient alimentele în energie”, mai adaugă dieteticianul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
418945128 798805582289479 2688415075861798511 n jpg
robert wun profimedia (3) jpg
bacalaureat jpg
casa incendiu shutterstock jpg
mici jpg
cod galben ANM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net