Mâncare din gheare de pui. Pe cât de ciudată pare, pe atât de delicioasă este

Ultima actualizare:

Preparatele din carne de pui sunt întâlnite la tot pasul, fie că vorbim despre restaurante, locații de tip fast-food sau propria bucătărie. Oricât de delicioasă ar fi carnea de pui, există anumite părți care pe care mulți se feresc să le consume. Printre ele se numără și ghearele lor, pe care majoritatea gospodinelor nu le introduc în preparatele culinare. Deopotrivă, există și persoane care le consideră o adevărată delicatesă și pe care le pregătesc sub diverse forme. Astăzi, Click! îți prezintă o rețetă gustoasă din picioare de pui în sos de soia și miere. 

Mâncarea din picioare de pui e un preparat foarte delicios / foto: Pixabay
Mâncarea din picioare de pui e un preparat foarte delicios / foto: Pixabay

Dacă ești pasionat de diversitatea artei culinare sau pur și simplu dorești să adaugi în caietul de rețete un preparat mai puțin consumat, poți pregăti simplu și ușor picioare de pui chiar la tine în bucătărie. Cu siguranță o parte din ingredientele de mai jos se regăsesc printre alimentele tale.

Rețeta pentru cele mai bune gheare de pui în sos de soia și miere la cuptor

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara această rețetă sunt:

1 kg de picioare de pui;

sare de masă după gust

100 ml de miere naturală;

amestec de condimente pentru pui;

150 ml de sos de soia;

muștar francez - 30 g;

usturoi;

80 ml de suc de lămâie.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi:

Mâncare din gheare de pui e uşor de preparat / foto: Pixabay
Mâncare din gheare de pui e uşor de preparat / foto: Pixabay

Într-un vas se amestecă mierea, sucul de lămâie, sosul de soia, muștarul și usturoiul zdrobit. Ghearele de pui se decongelează și se spală sub jet de apă rece, după care se șterg cu prosoape de hârtie.

Acestea trebuiesc adăugate în compoziție, acoperite cu un capac și vreme de 3 ore lăsate la marinat în frigider.

După ce a trecut timpul indicat, într-o tigaie unsă cu ulei vegetal se pun la prajit ghearele de pui, până se prăjesc pe toate părțile. Ulterior, la foc mic, acoperite cu un capac, se mai lasă gătit încă 7 minute.

După ce sunt gata pot fi servite cu garnitură de orez, salată de legume, sau cartofi prăjiți și sosuri, în funcție de preferințele fiecăruia. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net