Orice bună gospodină trebuie să știe! Ingredientul secret pentru chiftele suculente și crocante

Majoritatea dintre noi iubim chifteluțele, iar rețetele diferă de la gospodină la gospodină. Însă, ceea ce multe nu știu, este faptul că, pentru a face preparatul cât mai suculent și crocant, există un ingredient secret pe care ar trebui să îl pui în amestecul de carne. Care să fie acela?

Care este ingredientul secret pentru chiftelele suculente și crocante? (foto: Shutterstock)
Care este ingredientul secret pentru chiftelele suculente și crocante? (foto: Shutterstock)

Ingredientul secret pentru chiftelele suculente și crocante

Dacă dorești ca rețeta ta de chiftele să fie specială, iar acestea să îți iasă crocante și suculente, ar trebui să adaugi în amestecul de carne puțin lapte, un ingredient mai puțin utilizat la această rețetă. Laptele ajută la obținerea unei texturi mai fine și mai uniforme a preparatului, menținând umiditatea în interior, prevenind uscarea acestuia în timpul gătirii.

De asemenea, laptele va da un gust deosebit chiftelelor. Iar pentru cele mai bune rezultate, recomandat ar fi să utilizați laptele integral, sau cel cu un conținut mare de grăsimi. Proteinele din lapte se leagă cu proteinele din carne, ajutând la crearea unei structuri mai omogene, iar datorită glucidelor, chifteluțele se vor carameliza în cuptor.

Rețeta chifteluțelor crocante și suculente

Dacă îți dorești să faci acest preparat acasă, o variantă mai ușoară și mai puțin grasă ar fi chifteluțele coapte la cuptor, unde laptele le ajută să rămână suculente la interior. Așadar, iată rețeta simplă pentru cele mai gustoase chiftele.

Ingrediente

Vei avea nevoie de: 1/4 cană lapte, 1 ou, 1/2 cană pesmet, 500g carne tocată, 1 ceapă mică (tocată fin), 2 căței de usturoi (tocați fin), sare și piper (după gust), - cimbru, mărar, chimen măcinat (după gust) – și ulei de măsline (pentru uns tava).

Mod de preparare

Amestecați carnea tocată cu ceapa și usturoiul tocate fin într-un castron. În altul, bateți oul împreună cu laptele. După ce le-ați bătut, adăugați amestecul în castronul de carne și amestecați bine. Adăugați apoi pesmetul și amestecați din nou până se combină bine cu carnea. După gust, condimentați cu sare și piper.

Dați forma chiftelelor și plasați-le într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Lăsați-le la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Acum, puteți mânca delicioasele chifteluțe. Bineînțeles, puteți adăuga garnituri precum cartofi prăjiți, orez sau salată verde.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
zodii horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net