Laptele din cartofi, noul aliment ce face senzație printre nutriționiști. Îl poți prepara și tu

Ultima actualizare:

Laptele din cartofi este un nou aliment recomandat de specialiști ca fiind ideal pentru detoxifierea organismului, sau în dietele de slăbit. 

Laptele din cartofi, noul aliment ce face senzație printre nutriționiști. Îl poți prepara și tu
Laptele din cartofi, noul aliment ce face senzație printre nutriționiști. Îl poți prepara și tu

Când vine vorba de alternative la lactate, există o sumedenie de opțiuni din care putem alege, cum ar fi laptele de ovăz, migdale sau soia, iar acum există și laptele din cartofi

Acest nou sortiment de lapte vegan a luat prin surprindere specialiștii, care au fost plăcut impresionați datorită faptului că este ieftin iar ingredientul principal este banalul cartof.

Laptele de cartofi este noul sortiment de lapte vegan, considerat o alternativă sănătoasă, delicioasă și hrănitoare la tradiționalul lapte de vacă.

Laptele de cartofi este o bătură cremoasă  ce poate fi folosită cu succes pentru a da mai multă savoare cafelei sau pentru a beneficia de o gustare rapidă și sățioasă.

Momentan, singura marcă de lapte din cartofi disponibilă în lume și-a făcut recent debutul pe piața din Marea Britanie, unde se așteaptă să aibă un impact destul de mare bazat exclusiv pe cererea de alternative pentru produse de origine animală.

Cu toate acestea, cei care sunt nerăbdători să încerce laptele de cartofi, îl pot prepara singuri, deoarece există zeci de rețete disponibile online. Practic, doar fierbi cartoful, apoi il amesteci cu apa în care a fiert, îl strecori și mai adaugi puțină apă pâna ajunge la consistența dorită, notează odittycentral.com.

Laptele din cartofi, un aliment bogat în atioxidanți

Laptele din cartofi oferă toți nutrienții din legume, doar că într-o formă mult mai concentrată și mai ușor de asimilat pentru organism. De asemenea conține mai puține calorii, ceea ce îl face ideal în dietele de slăbit. 

Cartofii sunt bogați în compuși precum flavonoidele, carotenoidele și acizii fenolici.

Acești compuși acționează ca antioxidanți în organism prin neutralizarea moleculelor potențial dăunătoare cunoscute sub numele de radicali liberi. Când radicalii liberi se acumulează, aceștia pot crește riscul de boli cronice precum bolile de inimă, diabetul și cancerul.

De exemplu, un studiu pe eprubetă a constatat că antioxidanții prezenți în cartofi pot suprima creșterea celulelor canceroase hepatice și de colon.

Studiile au descoperit, de asemenea, că cartofii colorați precum cartofii violet pot avea de trei până la patru ori mai mulți antioxidanți decât cartofii albi. Acest lucru îi face mai eficienți în neutralizarea radicalilor liberi.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net