Planta din care îți poți prepara cel mai bun suc natural cu efect tonic și antiinflamator

Natura este un adevărat izvor de sănătate și puțini știu că țelina este o plantă extrem de efiecientă pentru revitalizarea întregului organism. 

Planta din care îți poți prepara cel mai bun suc natural cu efect tonic și antiinflamator
Planta din care îți poți prepara cel mai bun suc natural cu efect tonic și antiinflamator

Sucurile din plante sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos, deoarece acest tip de preparat conferă organismului o mulțime  de nutrienți vitali organismului. 

Una dintre cele mai eficiente plante pentru ameliorarea mai multor afecțiuni și pentru fortificarea întregului organism este Apio sau tulpina de ţelină. Această plantă conține sodiu bioactiv, în proporție de 95% și are foarte puține calorii, astfel că poate fi consumată de orice categorie de persoane. 

Specialiștii recomandă să consumăm sucul din tulpină de țelină, dimineața pe stomacul hol, astfel outem beneficia din plin de nutrienții săi cu proprietăți antiinflamatoare și tonice.

Pentru obținerea unui pahar de suc din tulpină de țelină veți avea nevoie de un blender. Este nevoie ca mai întâi să spălați planta, iar apoi să o introduceți în blender fără a mai adăuga niciun al ingredient. Sucul se poate consuma dimineața, înainte de micul dejun.

Experții recomadă consumul tulpinii de țelină, denumite și apio, datorită vitaminelor conținute, cum ar fi A, B1, B2, B6, B9, C, E şi K. Apio este o importantă sursă de săruri, oligoelemente cofactor și peste 60 de oligoelemente cu rol de detoxifiere a organismului.

Tulpina de țelină, bogată în compuși anticancerigeni

Tulpina de țelină mai conține  Calciu, vitamina K, fibre, magneziu și potasiu, elemente cu un rol important în stimularea circulației sangvine sau ca tonic intestinal.

Sucurile din tulpină de țelină pot ajuta la ameliorarea bronșitei, reglarea tensiunii și stimularea glandelor suprarenale. Datorită conținutului caloric scăzut, 16 calorii/100g, tulpina de țelină poate fi consumată și în timpul dietelor de slăbire.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale suullui de țelină este faptul că conținee 8 compuşi anticancerigeni, ce pot ajuta la prevenirea acestei afecțiuni grave.

Sucul natural din apio are efecte antiinflamatorii şi contribuie la eliminarea toxinelor din organism, mai ales din ficat şi intestin.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu gabi badalau png
Dan Negru, prezentoator Kanal D
actorii din wednesday, oripilati de mancarea romaneasca jpg
andreea esca si alexandre eram jpg
shutterstock 165207755B jpg
zodii care nu se vor casatori niciodata jpg
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători
ronaldo bucurie jpg
Mohammed bin Salman FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
cum sa te machiezi ca wednesday addams jpg
Cozonac
zodii care nu se vor casatori niciodata jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Machiaj simplu de seară
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg