Infuzia, lichiorul și vinul cu angelică, bune pentru astm și digestie. Cum se prepară


    Preparatele din angelică sunt contraindicate femeilor gravide şi diabeticilor.Foto: Shutterstock
Preparatele din angelică sunt contraindicate femeilor gravide şi diabeticilor.Foto: Shutterstock

Compoziţia chimică complexă a plantei Angelica archangelica (iarba îngerilor, antonică şi buciniş, cum i se spune în popor) explică multiplele proprietăţi terapeutice, eficiente în tratamentul afecţiunilor interne grave. Iată cum se fac trei preparate de ajutor pentru sănătate.

Infuzia cu angelică, indicată în astm

Ingrediente: frunze, flori şi tulpini de angelică uscate şi măcinate.

Preparare: Se foloseşte o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la o cană cu apă fierbinte. Zilnic, se beau câte două căni, timp de 20 de zile pe lună. Se face o pauză de două săptămâni, după care tratamentul se poate relua, dacă este cazul. Folosită în acest mod, infuzia are un efect dovedit în astm şi în cazuri de epuizare nervoasă. 

Lichiorul cu angelică, tonic general

Ingrediente: 20 tulpini verzi de angelică, 1g nucşoară, 10 cuişoare, 1,5 l alcool de 70 grade preparat din fructe, un kg de zahăr şi 500 ml de apă.

Preparare : Tulpinile plantei şi condimentele se pun la macerat în alcoolul de fructe. Separat, se prepară un sirop din zahăr şi apă. După 15 zile, se strecoară plantele care s-au macerat şi, în alcoolul rămas, se adaugă siropul. Lichiorul se păstrează la rece, în sticle închise ermetic. Se consumă câte o lingură de trei ori pe zi. Preparatul este un tonic pentru tot organismul.

Ingrediente: doi litri vin de pelin, 5 rădăcini de angelică şi 10 linguri de miere.

Preparare: Ingredientele se macerează în vin la o temperatură de 18 grade, timp de 10 zile. Apoi, vinul se filtrează şi se păstrează în sticle închise ermetic. Din acest vin medicinal se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi. Tratamentul are efecte benefice în parazitoze intestinale, în anemii şi în caz de digestie dificilă.

Carmen Bruma face sport
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
frontB jpg
cub oana roman png
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
barbat care ii ofera iubitei un buchet de flori de valentines day jpeg
Jorge, aici alături de fosta  soţie, Alina, şi de fetiţa lor, Karina, acum în vârstă de 5 ani, pe vremea când formau o familie fericită jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg