Ce combinații de alimente și medicamente sunt interzise

Nu doar combinațiile de medicamente pot avea efecte negative pentru organismul tău, ci și anumite amestecuri între pastile și alimente. Farmaciștii susțin că, atunci când începi un tratament medicamentos, să ții cont și de ce pui în farfurie. 

image

Combinația medicamante – alimente poate fi un dezastru pentru organism, în anumite condiții. Specialiștii te sfătuiesc să ai grijă și la meniu, ori de câte ori începi un tratament medicamentos. Te ajută în acest sens sfaturile medicilor, ale farmaciștilor sau chiar prospectele medicamentelor.

Uite care sunt, confom specialiștilor, cele mai periculoase combinații de medicamente și alimente.

Antibioticele și lactatele 

Unele antibiotice nu se „înțeleg” deloc cu calciul, fierul și celalalte minerale care se găsesc în lactate. Iar acest lucru împiedică absorbția antibioticelor, ceea ce înseamnă că le este afectată abilitatea de a lupta împotriva infecțiilor.

Atunci când ai o infecție în organism și ți se prescriu antibiotioce din clasa tetraciclinei, trebuie să fii atent și la ce mănânci. Trebuie să eviți laptele, iaurtul și brânza cu două ore înainte de a lua pastilele.

De asemenea, nici combinația dintre mutivitaminele cu minerale și antibioticele din clasa tetraciclinei nu este indicată. Întreabă medicul ce interval de timp trebuie să lași între administrările acestora. Conform specialiștilor, multivitaminele cu minerale pot avea un efect similar asupra antibioticelor precum lactatele și să nu-ți dai seama din ce cauză nu își fac pastilele efectul așteptat. 

Antidepresivele și alimentele 

Când suferi de depresie sau anxietate și ți se prescriu medicamente care fac parte din clasa monoaminelor, trebuie să fii atent să nu mănânci alimente bogate în a aminoacidul tiramină. 

Specialiștii susțin că această combinație are ca efect o creștere rapidă a tensiunii arteriale. De asemenea, pe lista produselor interzise atunci când iei antidepresive sunt incluse somonul afumat, vinul rosu, hot dog-ii, brânza veche, sosul de soia și berea. 

Cel mai bine este să eviți aceste combinații, dacă vrei ca tratamentul administrat să-și facă efectul scontat.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net