Vremea în următoarele 12 zile. Vezi dacă plouă de Sfântul Ilie

Ultima actualizare:

Întâi vestea proastă: plouă până în 11 iulie, aproape în fiecare zi, oriunde în ţară. În unele zone mai mult, în altele mai puţin. Oricum, să aveţi la îndemână umbrela.

Click! vă prezintă vremea pentru următoarele două săptămâni, aşa cum a realizat-o Centrul European pentru Prognoze, din Reading, Anglia.

BANAT. 25 -28 de grade, toată săptămâna aceasta. Până joi, 11 iulie, sunt posibile ploi în averse, cu descărcări electrice, după care nu se vede nici un nor. De luni, 15 iulie, se încălzeşte simţitor, până la 30 -32 de grade.

CRIŞANA. 27 -28 de grade, până în 11 iulie, după care vor fi 25 de grade. Din 18 iulie, va fi vreme frumoasă şi caldă, cu valori în jur de 30 d egrade. Plouă local până vineri, 12 iulie, apoi doar izolat.

TRANSILVANIA. 24 -26 de grade până la Sfântul Ilie, în 20 iulie, apoi temperaturile vor urca la 28 de grade. Va ploua până în 17 iulie, în fiecare zi, în averse şi cu decărcări electrice. Din 18 iulie, cerul va fi senin.

MARAMUREŞ. Azi şi în următoarele zile, temperaturile vor fi în jur de 27 de grade, apoi scad până la 24 de grade. Din 19 iulie, se instalează vara, cu 28 -29 de grdae. Şanse de ploi în averse sunt în perioada 11 -16 iulie.

MOLDOVA. Va fi cald până în 12 iulie, cu 27 de grade, după care vor fi câteva zile cu 25 -26 de grade. Din 18 iulie, termometrele vor înregistra 28 d egrade la umbră. În perioada 11 -16 iulie, sunt şanse să plouă în averse, în fiecare zi.

DOBROGEA. Vreme excelentă de plajă, cu 28 -29 grade în aer, la umbră. În perioada 13 -18 iulie, valorile coboară uşor, la 26 -27 de grade, când pot fi posibile ploi slabe, după-amiaza.

MUNTENIA. Va fi vreme caldă până în 12 iulie, cu valori de 28 -29 de grade. În weekend, vor fi în jur de 26 de grade, când sunt posibile şi ploi trecătoare. După 18 iulie, temperaturile trec de 30 de grade şi cerul va fi senin.

OLTENIA. Până în 17 iulie, va fi cald, cu temperaturi de 26 -28 de grade, apoi urcă la 30 de grade. Sunt şanse să plouă până în 11 iulie, şi în jurul datei de 16 iulie.

LA MUNTE. 17 -18 grade, până în 12 iulie, apoi scad pentru câteva zile la 15 grade. Din 15 iulie, se fac 20 de grade. Sunt posibile ploi în aversă, în fiecare după-amiază, cu descărcări electrice.

Legenda spune că Sfântul Ilie este responsabil cu ploile însoţite de fulgere, tunete şi vânt puternic. El se plimbă pe cer, într-un car de foc tras de doi cai albi, înaripaţi, iar în mână are un bici de foc, cu care vrea să alunge diavolii şi pe păcătoşii.

De regulă, nu plouă în ziua de 20 iulie, ci imediat după această dată.

Povestea spune că Sfântul Ilie moţăie şi îl întreabă pe Dumnezeu din când în când cât mai este până în 20 iulie. Dumnezeu îl amăgeşte că mai este mult până atunci, ca să nu facă prăpăd peste oameni.

Când află că a trecut ziua lui, Sfântul Ilie este furios şi trimite pe pământ fulgere, tunete şi ploi torenţiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
Odihnă, flori, somn jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net