Găsim punctul de aur cu Norvegia?

Ultima actualizare:

    Eliza Buceshi a făcut  un meci mare cu Spania
Eliza Buceshi a făcut un meci mare cu Spania

Debutul slab de la Rio a dus naţionala României în situaţia delicată de a nu avea voie să piardă ultimul meci din grupă, cu Norvegia, programat duminică seară, de la ora 22.40.

Victoriile spectaculoase cu Muntenegru (25-21) şi Spania (24-21) au spălat ruşinea eşecurilor lamentabile cu Angola (19-23) şi Brazilia (13-26), dar nu e de-ajuns. Calculele calificării din Grupa A a Olimpiadei sunt destul de complicate pentru Cristina Neagu şi compania. Mai exact, am ajuns în postura pe care nu ne-o doream la începutul competiţiei, aceea de a juca meciul cu Norvegia din ultima etapă cu calificarea pe masă. Contra campioanei mondiale şi olimpice, România are două variante din trei pentru a pătrunde în sferturi fără să mai aştepte rezultatul partidei Spania – Angola (ora 01.50, duminică spre luni). Dacă batem Norvegia, atunci putem merge mai departe chiar de pe locul al doilea, echivalent cu un adversar mai accesibil în faza eliminatorie (Olanda, Suedia sau Franţa). Varianta egalului cu nordicele ne aruncă însă într-un sfert de finală de foc cu Rusia, câştigătoarea celeilalte grupe.

În schimb, un eşec diseară cu Norvegia înseamnă să aşteptăm cu sufletul la gură rezultatul confruntării Spania – Angola. România s-ar califica doar în cazul unei victorii a africancelor, care pornesc cu şansa a doua împotriva naţionalei iberice. Spania şi Angola mai au posibiliatea de a remiza „amical” şi de a merge împreună în sferturi în dauna României.

Clasament Grupa A

1. Norvegia    6p2. Brazilia    6p3. Spania    4p4. Angola    4p5. România    4p6. Muntenegru    0p*Se califică în sferturi primele patru clasate. La egalitate de puncte, departajarea se face în funcţie de rezultatele directe între echipele implicate.

Programul românilor

SâmbătăAtletism - Triplusalt feminin, calificări - Cristina Bujin, Elena Andreea Panţuroiu – eliminate în calificăriAtletism - 3.000 de metri obstacole feminin, serii - Ancuţa Bobocel – eliminată în seriiAtletism - 400 de metri, feminin, serii - Bianca Răzor – eliminată în seriiCanotaj - 8+1 feminin, finala -  - Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereş, Adelina Bogus, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Daniela Druncea şi Iuliana Popa – medalie de bronzBox - +91kg, turul 1 - Mihai Nistor – Hussein Iashaish (Iordania) învins la puncte

DuminicăAtletism - Maraton feminin - Daniela Cîrlan, Paula Todoran - 15.30Haltere - +75 kg, feminin - Andreea Aanei - 16.00Handbal - România – Norvegia - 22.40

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net