4 motive care au dus la declinul Stelei în 980 de zile

Ultima actualizare:

    21 februarie 2013. Bucuria steliştilor  după ce au reuşit să  producă surpriza,  eliminând pe Ajax  la lovituri de  departajare şi  calificându-se în  optimile Ligii Europa
21 februarie 2013. Bucuria steliştilor după ce au reuşit să producă surpriza, eliminând pe Ajax la lovituri de departajare şi calificându-se în optimile Ligii Europa

Steaua s-a chinuit să treacă de Baia Mare, în optimile Cupei României. Bucureştenii s-au impus cu 4-1 la loviturile de departajare şi toată lumea a mers cu gândul la alte penalty-uri, care de data aceasta făceau cinste trupei „roş-albastre”. Cele cu Ajax, din februarie 2013. Între cele două meciuri s-au scurs 980 de zile, timp în care Steaua s-a transformat dintr-o echipă care speria Europa într-una care abia trece de o echipă de liga a doua. Click! vă prezintă patru paşi ai unei căderi anunţate a bucureştenilor.

De la spaima lui Chelsea, afară din Europa. În 2013, bucureştenii au întors scorul din tur, 0-2, şi au ajuns să se dueleze cu olandezii de la Ajax la loviturile de la 11 metri. I-au învins şi au ajuns în optimile Ligii Europa, unde au activat contra celor de la Chelsea, deţinătorii Ligii Campionilor. Dacă atunci Steaua era o prezenţă constantă nu doar în grupe, ci şi în primăvara europeană, anul acesta a fost primul în care bucureştenii nu au mai jucat în nici o grupă continentală. 

De la Reghe la Rădoi. Acum doi ani, pe banca tehnică era Reghe. Un tip transformat într-o „reclamă ambulantă”, promovând tot felul de produse sau participând la emisiuni tv, dar care a ştiut să se impună şi să câştige trofee, plus să ducă echipa în Europa. Acum e Rădoi, un antrenor fără acte, care n-are voie să dea indicaţii pe bancă, care nu are BAC-ul, ci se bazează pe ce a învăţat el de-a lungul carierei. Că nu are experienţă se vede: după 12 ani de participări în competiţiile europene, echipa e acum în afară.

Valoarea lotului. Când făcea performanţă în Europa, Steaua avea în componenţă oameni ca Tătăruşanu, Chiricheş, Gardoş şi Tănase. Ca un exemplu, Chiricheş a reprezentat cel mai scump transfer al unui jucător român, el fiind cumpărat de Tottenham cu 9,5 milioane de euro. Lotul de atunci era cotat la peste 50 de milioane de euro, cel de acum e la jumătate, mai exact 25,45 de milioane. Vedetele de atunci au fost înlocuite acum cu oameni gen Tade, fost golgheter al Ligii I, acum devenit o mare dezamăgire, iar achiziţiile „de marcă” au ajuns nişte copii de la Ceahlăul, gen Chitoşcă, fotbaliştii care nici măcar nu pot fi legitimaţi acum.

Fanii au fugit de FCSB. Înainte, roş-albaştrii umpleau stadioanele, iar ţara era plină de „stelişti de mici”. Echipa avea rezultate, nu avea rival în ţară, a câştigat totul pe plan intern şi a adus-o pe Chelsea la Bucureşti, în martie 2013 englezii fiind învinşi pe Arena Naţională, 1-0. Însă, odată cu plecarea vedetelor, lipsa rezultatelor, conflictul cu Armata şi transformarea în FCSB, suporterii au părăsit formaţia. Ca un paradox, Steaua adună mai mulţi oameni la stadion atunci când joacă în deplasare.

29 octombrie 2015. Prestaţia slabă din  optimile Cupei  României, de pe  terenul divizionarei  secunde FCM Baia  Mare, a dus Steaua la  lovituri de departajare,  încheiate cu scorul  de 4-1 în favoarea  bucureştenilor
29 octombrie 2015. Prestaţia slabă din optimile Cupei României, de pe terenul divizionarei secunde FCM Baia Mare, a dus Steaua la lovituri de departajare, încheiate cu scorul de 4-1 în favoarea bucureştenilor

Papp se «maschează» din nou

Fundaşul Stelei Paul Papp nu a stat decât un minut pe teren în jocul de la Baia Mare. S-a lovit la pometele drept, a suferit o fractură şi va lipsi o lună de pe gazon. Mai grav e că el a suportat o operaţie asemănătoare în aprilie, atunci fiindu-i reconstruită zona cu ajutorul unor şuruburi. El a jucat o perioadă cu o mască de protecţie.

Haos la Baia Mare

Meciul din Cupă disputat în Ardeal se putea transforma într-o tragedie. Gazdele din Baia Mare nu au fost pregătite pentru o întâlnire cu steliştii, organizatorii oferind spre vânzare 7.200 de bilete, dar permiţând accesul a peste 12.000 de inşi. Duelul a fost amânat cu un sfert de oră, iar fanii au stat şi-n sectoarele interzise, unele care nu erau omologate şi puteau ceda oricând. Partida s-a desfăşurat în condiţiile date, cel care a dat „ok”-ul fiind prefectul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Simona Halep (Getty Images) jpg
cristiano ronaldo bucurie jpg
sumudica si geaca norocoasa jpg
ianis hagi rangers profimedia jpg
Marius Sumudica (Sportpictures) jpg
FCSB (Sportpictures) jpg
Rapid Dinamo (Sportpictures) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net